Tekst objavljen: 01.08.2013 8:40        


Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je njegova želja da se očuva stabilnost vlade i da se napravi bolji investicioni ambijent i da očekuje ekonomski napredak Srbije.

Vučić: Neće teći med i mleko, ali biće bolje (Medija centar Beograd)

On je rekao da se Srbiji, ako se to bude brzo rešilo, uz saradnju sa drugim zemljama, može dogoditi ako ne mali ekonomski bum, ono sigurno ekonomski napredak koji građani očekuju.

Govoreći o ekonomskoj situaciji, Vučić je ponovio da će danas biti potpisan ugovor sa Etihadom, što je izvanredna vest, jer ćemo imati najbolju aviokompaniju, a država neće više imati problem duga od 195 miliona evra. Time će biti rešen problem JAT-a, a "Er Srbija" će biti "najbolja aviokompanija u ovom delu Evrope".
"Neće cvetati cveće i teći med i mleko, ali će Srbija videti da se ide napred. Preterano je reći ekonomski bum, ali napredak svakako", rekao je Vučić.

Očekujemo velike investicije na jesen, dolaze nam velike, značajne kompanije, više kineskih, američkih, azijskih.

Odgovarajući na pitanja vezana za plate i penzije, vicepremijer je rekao da novca za to ima do kraja septembra, ali je ukazao da je defict niži i da nije veći od 5,5 odsto, da je rast izvoza veći, da će rast industrijske proizvodnje biti oko dva odsto.

Mora se, prema njegovim rečima, voditi računa i o prihodnoj i o rashodnoj strani budžeta.

"Ko ne bude želeo da štedi, neka izađe iz vlade", izričit je bio vicepremijer.

Vučić je na pitanja da li će biti prodaje "Telekoma" rekao samo da ta firma sada ima dvostruko veću cenu nego u vreme prethodne vlade.

3 komentara

  1. User image
    Veselica 01.08.2013 9:56

    Otkud ce biti dobro, ako plate stagniraju, a struja poskupela i lancano poskupljenje svega predstoji, i to multiplikovano!

  2. User image
    Deda 01.08.2013 10:02

    Zašto "prvi potpredsednik vlade", zašto ne: zamenik predsednika vlade? Svima koje znam je muka od " prvi potpredsednik........ ". Osim toga, koliko potpredsednika vlade ima vlada Srbije?

  3. User image
    nada 01.08.2013 12:08

    bolje od nicega stvarno je uspeh,i to samo za samohvalisavca i demagoga kao sto je vucic !

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ekonomska kriza ekonomija Srbija Aleksandar Vučić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana