Tekst objavljen: 16.08.2013 9:00        


Do kraja godine, uz znanje i angažovanje velikog broja ljudi, stranih i domaćih stručnjaka, možemo da napravimo plan - šta je to što u narednih 10 godina moramo i možemo da uradimo, a pre svega - treba da napravimo sistem koji funkcioniše - rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić: Sa strancima pravim Maršalov plan za Srbiju (Medija centar Beograd)

U rekonstruisanoj Vladi Srbije, na ministarskim i savetničkim mestima, sedeće ljudi iz inostranstva - Srbi i stranci.

Na pitanje sta je savetovao Lazaru Krstiću kad mu je ponudio da bude ministar finansija, Vučić je odgovorio da mu je rekao da će imati mnogo problema. - Rekao sam mu da će sve biti mnogo gore nego što misli. Da su trenuci slave kratki, da posle toga dolazi kritika, jer u Srbiji svi pokazuju svoju snagu ako nekoga što jače opsuju - kazao je Vučić. - To, sine, i tebe čeka. Ako si spreman to da prihvatiš, uđi u arenu. Ako nisi, onda nemoj ni ulaziti. Da će te neko čuvati u staklenoj kugli, da ćeš biti zaštićen - nećeš. Ja ću ti pomoći, ja ću te štititi od svih teških poteza, reći ću da je to naša zajednička ideja, pa će to iskoristiti da udare po meni. Ali moraćeš da očvrsneš, da se tučeš, da se boriš, jer sve reforme koje mislimo da sprovedemo bolne su i teške, ali napraviće nam normalnu zemlju - rekao je Vučić.
Ideja je, objašnjava Vučić, da se dovedu najbolji, oni od kojih možemo nešto da naučimo i koji će nam pomoći da zemlja krene napred.

On je potvrdio da razgovara i sa bivšim generalnim direktorom MMF-a Dominikom Stros-Kanom, kao i sa ljudima iz Austrije, Nemačke, ali i sa ostrva, kao i iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Vučić je naglasip da "treba da napravimo sistem koji može da funkcioniše, moramo da uredimo zemlju. Moramo da obezbedimo vladavinu prava i izborimo se za najbolji mogući ambijent za biznis u ovom delu Evrope".

Takođe, neophodno je napraviti ambijent za zapadnoevropske zemlje, za Rusiju, za Kinu i za druge zemlje koje imaju interes da u Srbiju investiraju.

Vučić je izrazio očekivanje da je do kraja godine uz angažman velikog broja stranih i domaćih stručnjaka moguće napraviti "neku vrstu 'Maršalovog plana' - šta je to što u narednih 10 godina moramo i možemo da uradimo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    Običan građanin 16.08.2013 10:32

    Nema dobrog ministra poljoprivrede,dok ne provede 20 godina na mestu direktora u poljoprivrednom kombinatu.
    Nema dobrog ministra privrede,dok ne provede 20 godina na mestu direktora u velikoj firmi.
    Nema dobrog ministra industrije,dok ne provede 20 godina na mestu direktora u Zmaju, Petoletci,14. Oktobru,Imt,Imr,Sever,Elektronska industrija,i sl.
    Nema dobrog ministra građevinarstva,dok ne provede 20 godina na gradilištu,projektovanju i na mestu direktora u velikoj građevinskoj firmi.
    Nema dobrog ministra pravde,dok ne provede 20 godina na mestu predsednika nekog suda.
    Nema dobrog ministra finansija,dok ne provede 20 godina na mestu finansijskog direktora velike firme.
    Nema dobrog ministra trgovine, dok ne provede 20 godina u velikoj trgovinskoj,ili, spoljnotrgovinskoj firmi.
    Nema dobrog guvernera, dok ne provede 20 godina na mestu direktora neke velike domaće banke. Itd.
    Zato je u komunizmu i socijalizmu bilo teško odlučiti se za neku osobu. Svi su bili iskusni, stručni i imali znanje.
    2000. godine,uništene su velike firme,ne postoje iskusni ljudi
    Ne verujem u ovog Krstića,jer,on se školovao za rad u drugim uslovima Osim toga,zaposlen je u konsusltantskoj firmi. Iz iste firme, došli su Đelić I Jelašić, pa vidimo dokle smo došli. Da se ja pitam,konsultantske firme nebi postojale.
    Vučiću,nije bilo dovoljno sve što se događalo od dolaska "petooktobarskih revolucionara" iz 2000. godine na vlast, pa nastavlja istim putem.
    On je još jedno veliko razočarenje,ali,ako se bolje razmisli,izvršava nečije naloge.. To radi vrlo prozirno.
    Čestitam Vučiću...
    (Običan građanin

  2. User image
    Razočaran 19.08.2013 19:39

    Auuuuu ... Ovaj Vučić je gori od peto-oktobaraca. Kukala nam majka!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ekonomija ekonomska kriza Vlada Srbije Srbija Aleksandar Vučić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana