Tekst objavljen: 09.08.2013 10:00        


Premijer Ivica Dačić je prvi političar koji se otvoreno založio za privatizaciju košarkaških klubova Partizana i Crvene zvezde, jer država ne može da pokriva njihove dugove.

Zvezda i Partizan ne vrede ni deset miliona evra

Ukoliko bi se to zaista dogodilo, kupac bi sada trebalo da izdvoji između pet i deset miliona evra po klubu, s obzirom na činjenicu da nemaju nepokretnu imovinu i cena im isključivo zavisi od procenjene vrednosti brenda i tima, piše Blic.

Partizan i Crvena zvezda nemaju nepokretnu imovinu, pa tako crveno-beli plaćaju zakup kancelarija i terena na Malom Kalemegdanu, kao i termine u hali “Pionir”. Crno-beli kancelariju imaju na stadionu u Humskoj, a ostalo i oni iznajmljuju.

Istovremeno, fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda imaju poreski dug od oko milijardu dinara. Poreska uprava je navela da Partizan duguje 612 miliona dinara, od kojih je kamata 146 miliona dinara. Dug Crvene zvezde je 372 miliona dinara (54 miliona dinara kamate).

Slične probleme kao Partizan i Crvena zvezda imali su i najpoznatiji hrvatski košarkaški klubovi.

Cibona je imala dug od 16 miliona evra, ali je Grad Zagreb raspustio rukovodstvo, preuzeo klub i finansijski ga stabilizovao. Ekipa Splita, trostruki prvak Evrope, nije bila te sreće. Klub je procenjen na samo 1.030.000 evra i privatizacija već par godina ne može da se uspešno završi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija privatizacija sport košarka partizan crvena zvezda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana