Tekst objavljen: 12.07.2024 18:00        


Situacija Beograđanke Ivane inspirisala je jednu ženu iz Mirijeva da podeli sa nama njen problem sa cevima u zgradi

Ako pukne vertikala u zgradi, čiji je to trošak?


Situacija u kojoj se Beograđanka Ivana našla, kada su pre dva dana majstori otkrili da je pukla vertikala u njenom stanu, dešava se češće nego što mislite. Jedna sugrađanka iz Mirijeva ispričala nam je da se ista situacija i njoj desila -samo što je srećom, ona na puknutu cev naišla u fazi renoviranja stana.Odmah joj je prošlo kroz glavu da li će to povećati njene već postojeće troškove - a mi vam donosimo odgovorčiji je zaista trošak puknuta cev vertikale.

"Kada su majstori obili zid i primetili da cev curi, oblio me je hladan tuš.Zaista mi nije odgovaralo da imam dodatni trošak", rekla nam je ova žena.

Kada je obavestila Upravnika zgrade o problemu, dobila je odgovor kom se u početku nije nadala.


Kakva je procedura?

Prvo treba da kontaktirate Upravnika zgrade, ili predsednika stanara, koji će vas dalje uputiti u proceduru. Svi problemi koji se tiču glavnih cevi u zgradi su u nadležnosti JKP Gradsko stambeno. Odnosno, vi ne plaćate ništa ukoliko dođe do problema sa ovim cevima.

Ipak, ono što može biti problem jeste utvrđivanje gde je kvar nastao.

- Kod nas je procedura bila takva da su majstori izašli na teren i morali su da idu od stana do stana u vertikali i da buše malu rupu u blizini plafona kako bi videli gde je cev suva. Mi smo imali sreću da je cev pukla u stanu iznad nas, pa nismo morali mnogo da tražimo - priča nam ova žena.

Zatim, dodaje, zakazana je zamena cevi i sve je rešeno u vrlo kratkom roku.

- Zadovoljna sam načinom na koji se to rešilo i vrlo brzo smo mogli da nastavimo dalje sa našim radovima. Nakon što je cev zamenjena, došli su ljudi koji su zatvorili i izmalterisali rupu. Tako da je sve prošlo brže nego što smo očekivali i sa nula dinara utrošenih - zaključuje ova žena.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
pucanje vertikale jkp gradsko stambeno popravke vodoinstalater

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana