Tekst objavljen: 09.10.2022 12:00        


Dok nas političari upozoravaju na tešku zimu, naučnici savetuju kako se ugrejemo, a da ne trošimo struju - čak ne moramo ni da se pomerimo

Četiri načina da se ugrejete bez grejanja


Oživite lepe uspomene

Slušajte pesme koje ste voleli u tinejdžerskom dobu, pokušajte da se setite prvog poljupca ili oživite neke druge lepe uspomene iz prošlosti i odmah će vam biti toplije, tvrdi istraživanje objavljeno u magazinu "Emocije".

Dišite iz stomaka

Naučite da dišete iz stomaka. Reč je o tehnici meditacije sa Tibeta koja daje još bolje rezultate ako se zamisli vatra oko kičmenog stuba, dokazali su naučnici sa Univerziteta u Singapuru.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Gledajte romantične komedije

Gledanje romantičnih komedija siguran je put do toplote. Rezultati eksperimenta objavljenog u magazinu "Socijalna psihologija" pokazali su da je ljudima koji su gledali priče o brižnim, odanim, ljubaznim i osećajnim likovima bilo toplije nego gledaocima filmova čiji su junaci efikasni, sposobni i kreativni.

Jedite hranu koja se sporo vari

I poslednje, jedite hranu koja se sporo vari jer ćete naterati telo da proizvodi više toplote. Iskoristite trik planinara, pa u šolju tople čokolade ubacite jednu do dve kašičice putera i osetićete kako se toplota polako širi vašim telom.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
toplota grejanje grejna sezona psihologija saveti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana