Tekst objavljen: 06.04.2023 16:45        


Svi znaju za fiksnu i varijabilnu, ali u poslednje vreme je postala aktuelna još jedna vrsta kamate

Da li je kredit sa kombinovanom kamatom rešenje u vreme kada rastu rate?


Rast euribora ali i domaće referentne kamate, belibora, znači i rast rate kredita za sve građane koji trenutno otplaćuju kredit sa varijabilnom kamatom.

Situacija na bankarskom tržištu u Srbiji je takva da većina banaka nudi kredite sa varijabilnom kamatom. Takvi krediti su, na prvi pogled jeftiniji, jer imaju manju kamatu od kredita sa fiksnom kamatom, ali, u perspektivi, mogu da budu i skuplji, naročito ako rastu referetne kamate. To je, kao što već dobro znamo, slučaju u poslednjih godinu dana.

Bez obzira da li je reč o keš kreditima, kreditima za refinansiranje ili stambenim kreditima, opcija sa fiksnom kamatom je uvek skuplja. Ipak, čak ni to ne znači da ćete proći jeftinije, jer mnogo banaka u svojoj ponudi ni nema kredite sa fiksnim kamatama.

Ipak, u poslednje vreme se sve više priča i o kreditima sa kombinovanom kamatnom stopom.

Šta je kombinovana kamatna stopa?

U suštini, kombinovana kamatna stopa znači da građani koji od banke kupe ovakav kredit mogu tokom celog roka otplate da pređu sa fiskne na varijabilnu kamatu, ali i obrnuto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ovakva vrsta kredita pruža mogućnost da kredit otplaćujete po onoj kamati koja je u tom trenutku povoljnija. Trenutno je sigurnije otplaćivati kredite po fiksnoj kamati, ali do pre svega godinu dana euribor je bio na negativnim nivoima, pa je bilo jeftinije imati kredit sa varijabilnom kamatom.

Promene kamate se vrše na dve, tri ili pet godina, zavisno od banke.

Ukoliko želite da saznate više o ovoj vrsti kredita, Kamatica savetnik je najbolje rešenje za vas i prva adresa na koju treba da se uputite.

Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
svi krediti svi krediti na jednom mestu sve o kreditima sve o kreditima na jednom mestu ponuda svih kredita sve banke na jednom mestu sve banke u srbiji najbrže do kredita najlakše do kredita kreditni savetnik kamatica savetnik najpovoljniji krediti na jednom mestu keš krediti krediti za refinansiranje stambeni krediti potreban mi je kredit hoću kredit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana