Tekst objavljen: 03.11.2021 12:55        


Država je najpre 1. novembra isplatila svim penzionerima i primaocima novčane socijalne pomoći podršku od 30 evra, a zatim juče i na račune 2,2 miliona građana Srbije. Isplate se nastavljaju i i to za oko dva miliona ljudi

Danas 30 evra očekuje oko 2 miliona ljudi, a ovo su odgovori na dve najčešće dileme


Svim građanima, država će uplatiti tačno 3.527,27 dinara na račune u banci koju su naveli u prijavi., a i ako je najveći broj njih već dobio novac, dilema i dalje ima.

Prva se tiče građana koji su u međuvremenu promenili banku. Naime, država će u "staroj banci", tj. u onoj koju ste prijavili u aprilu za 30 plus 30 evra otvoriti namenski račun na koji će vam biti uplaćen ovaj novac.

Na drugom mestu dilema je i oko činjenice da građani koji se nisu prijavil iza 60 evra, kao i oni koji su tek po isteku prijave, 24. aprila ove godine, napunili 18 godina, neće dobiti ovih 30 evra, ali i dalje imaju mogućnost da dobiju 20 u decembru.

Oni će imati priliku da se prijave za dodatnih 20 evra državne pomoći, a prijava će trajati od 15. do 30. novembra ove godine.

Kako da proverim status uplate?

U slučaju da vam banka nije javila da ste dobili 30 evra pomoći, postoji način da proverite status uplate. Potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/, gde postoji opcija "Provera statusa prijave", i tamo unesete svoj JMBG i broj lične karte. Traženu informaciju ćete dobiti momentalno.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Šta je sve ostalo od isplata?

Svaki od ukupno 1,7 miliona penzionera u Srbiji naredna četiri meseca dobiće bar 235 evra na ime državne pomoći i povišice. U decembru će dobiti po 20 evra, a u januaru ih čeka povišica od šest odsto, koja će za prosečnu penziju od 29.300 dinara iznositi 1.750 dinara, što je oko 15 evra.

Kada se na to doda i februarska pomoć od 20.000 dinara (170 evra), jasno je da će penzioneri u samo četiri meseca dobiti 235 evra pomoći., računajući i 30 evra koji su im juče uplaćeni.

Šta je sve do sada isplaćeno?

Pomoć od 30 plus 30 plus 20 evra deo je paketa od osam milijardi evra namenjenih građanima i privredi i predstavlja samu završnicu trećeg paketa mera.

U maju je svim građanima i penzionerima isplaćeno 30 evra, zatim je svaki vakcinisani građanin dobio 3. 000 dinara, a penzioneri su dodatno 22. septembra dobili 50 evra.

Isplaćeno je zatim 60 evra za sve nezaposlene, zatim tri puta po 50 odsto minimalne zarade za sva mirko, mala i srednja preduzeća i preduzetnike i velika preduzeća.

U decembru stiže i dodatnih 20.

Za novu uplatu nije potrebna prijava ukoliko ste se prijavili u aprilu. Međutim, ukoliko se niste prijavili za novih 60 evra, ipak imate šansu za dodatnih 20, a prijava će trajati od 15. do 30. novembra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
uprava za trezor državna pomoć 2021 2021 pomoć od države 30 plus 30 evra provera statusa prijave

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana