Tekst objavljen: 13.03.2023 16:45        


Ove tri stvari zvuče jednostavno, ali je "trik" u tome da ih zaista primenite u svom finansijskom životu

Dovedite svoj budžet u red sa ove tri stvari


Godina u koju smo zakoračili pre nešto više od dva meseca će, po svemu sudeći, biti puna finansijskih izazova. Kako bi ih lakše savladali, danas vam donosimo tri jednostavna saveta, koji provereno pomažu da se poboljša stanje vaših ličnih finansija.

Ključna stvar kod ovih saveta jeste da ih se pridržavate. Ako se malo potrudite i budete disciplinovani - ubrzo ćete videti boljitak u svojim ličnim finansijama.


  • Računica, a ne emocije 

Emocionalna kupovina je najgora stvar koja može da zadesi vaše lične finansije. Dovoljno je da samo malo zastanete i razmislite: koliko od svih tih stvari koje ste „morali da imate“ sada koristite? Koliko njih vam je zaista zatrebalo u nekom trenutku? Da li zaista taj novac niste mogli da potrošite na neki bolji način?

Postoji jedan dobar savet za sve koji su skloni impulsivnoj kupovini: kada pomislite da nešto „morate da imate“, zastanite i sačekajte nedelju dana. Ukoliko posle tog vremena i dalje želite istu stvar – onda idite i kupite je. Ali, velika je verovatnoća da ćete promeniti mišljenje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


  • Fleksibilan budžet

Ritam savremenog života je takav da nam često donosi promene u dnevnoj rutini i navikama, a to sa sobom povlači i promene u našem budžetu, tj.alokaciju postojećih novčanih resursa. Na određeni način, ovaj savet je povezan sa prethodnim, koji vam pomaže da odredite na šta je bolje potrošiti novac.

Kada bolje fokusirate svoju potrošnju, ostaće vam više novca za srednjoročne i dugoročne planove, što mogu biti putovanja ili ulaganje novca u neku oblast koju dovoljno dobro poznajete.

  • Pažljivije trošite

Drugim rečima, nemojte kupovati u prvoj prodavnici ako u drugoj možete naći istu stvar po manjoj ceni. Upoređujte cene: ne oduzima baš toliko mnogo vremena, a donosi vam sigurnu uštedu novca.


Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
saveti za štednju 2023 lične finansije minut za lične finansije saveti za lične finansije finansijska edukacija kućni budžet potrošnja dnevna potrošnja finansijska edukacija 2023 ušteda novca

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana