Tekst objavljen: 06.10.2022 15:40        


Prva želja svakog čoveka koji kupuje kredit od banke jeste da ga što lakše otplati. Zbog toga vam danas donosimo "fotorobota" takvog kredita

Evo kakav kredit vam osigurava mirnu i sigurnu otplatu u narednim godinama


Tražite keš kredit, kredit za refinansiranje ili vam je možda potreban stambeni kredit kako biste rešili svoje stambeno pitanje?

Iako ste tek u potrazi za kreditom, sigurno već razmišljate o tome kako ćete ga otplatili. To je normalno i sasvim logično, jer kredit jeste važna finansijska obaveza, a sam kredit može biti odlično sredstvo ako znate sa njim da upravljate. Međutim, ako ga ne otplaćujete na vreme, kredit može postati problem.

Zbog toga je opreznost pri kupovini kredita vrlo važna. A svaka prava pomoć uvek dobro dođe. Zbog toga danas donosimo nekoliko saveta kako da odaberete kredit koji će vam biti najlakše da otplatite.

  • Prvo: tačan iznos kredita
Odredite namenu svog kredita i tačan iznos koji vam je potreban. Zašto je ovo prva stvar na ovom spisku? Zbog toga što kada ovo uradite onda vi postajte taj koji kupuje kredit od banke, a ne onaj kome bankari prodaju kredit. A to je bitna razlika.

  • Drugo: uslovi kredita
Kada odete na razgovor u banku važno je da precizno ispregovarate sa bankarima sve oko uslova kredita. To se pre svega odnosi na cenu kredita, tj. da znate koliko ćete tačno novca vraćati. Pored toga, važno da do tančina ispitate koliki će vam biti dodatni troškovi kredita, tj. različite "sitnije" tarife koje banke naplaćuju prilikom kupovine kredita.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


  • Treće: vrsta kamate
Kamata spada po uslove kredita, ali smo ovde želeli da posebno izdvojimo baš ovu stavku. Naime, zbog činjenice da jedan određeni deo kredita u Srbiji jeste vezan evro i ima varijabilnu kamatnu stopu, dobar deo građana sada prati kretanje euribora i strepi od povećanja rate kredita. 

Kretanje euribora možete pratiti ovde, a ukoliko želite da izbegnete ove brige, potrebno je da odaberete fiksnu kamatnu stopu, na koju ove vrste promena ne utiču.


  • Četvrto: prevremena otplata

Raspitajte se detaljno o mogućnostima prevremene otplate kredita. Ako su uslovi povoljni i ako vam se ukaže šansa - iskoristite je da se što pre rešite ove obaveze.

 
Ukoliko sledite ove korake, ne biste trebalo da imate bilo kakvih problema da pronađete kredit koji ćete otplatiti bez problema. Ipak, ukoliko želite da sve uradite brže, lakše i bez zamornih pregovora sa bankarima, Kamatica savetnik vam pomaže da nađete za vas lično najpovoljniji keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit.


Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja

Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
prevremena otplata kredita otplata kredita fiksna kamata kredit sa fiksnom kamatom stambeni krediti krediti za refinansiranje keš krediti sve o kreditima najpovoljniji kredit najpovoljniji krediti kreditni savetnik svi krediti na jednom mestu svi krediti hoću kredit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana