Tekst objavljen: 16.04.2024 16:45        


Opcija koja se ne pominje često u našoj javnosti

Kako vam sadužnik može pomoći pri podizanju kredita?


Razmišljate o podizanju keš kredita, kredita za refinansiranje ili stambenog kredita kod banke?

A da li ste razmišljali o tome da otplatu tog duga prema banci podelite sa još nekom osobom?

Osoba sa kojom delite otplatu bankarskog kredita naziva se sadužnik. Možda ovaj naziv niste baš često čuli do sada, ali je ovo, zapravo, vrlo česta situacija kada je u pitanju podizanje kredita.

Verovatno najčešći primer podizanja kredita sa jednim sadužnikom jeste kada jedan bračni par podigne stambeni kredit i onda ga zajedno otplaćuju.

U tim situacijama supružnici upare svoja mesečna primanja i zajedno pred bankom garantuju da će do kraja isplatiti kredit koji su podigli.

U suštini, sam proces apliciranja i odobrenja kredita je u ovim situacijama malo kompleksniji nego kada kredit podiže samo jedna osoba, ali - nema potrebe za brigom, nije reč o nekom suviše komplikovanom procesu. Suština je da dve osobe ovde dele pravo podizanja kredita i obavezu otplate kredita. To je za neke jedini način da uopšte budu kreditno sposobni i da im banke odobre pozajmicu.

Sa druge strane, ovo je na neki način i logičan izbor: ukoliko ste partneri i već delite neke troškove, logično je da ćete i zajednički učestvovati i u kupovini nekretnine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Dakle, iako termin sadužnik nije tako često pominjan, čak ni kada se priča o kupovini kredita od banke ili o ličnim finansijama - ovo je ipak poprilično česta situacija.

Ukoliko smatrate da ćete lakše otplatiti kredit ukoliko imate sadužnika, onda se raspitajte kod banaka da li ovakva opcija postoji i za neku drugu vrstu pozajmice, pored već pomenutih stambenih kredita.

Ako, pak, želite pomoć pri izboru najpovoljnijeg keš kreditakredita za refinansiranje ili stambenog kredita koji će za vas pojedinačno ili zajedno sa sadužnikom koštati najmanje, onda je Kamatica savetnik najbolje rešenje za vas.

Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja

Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
svi krediti svi krediti na jednom mestu sve o kreditima sve o kreditima na jednom mestu kreditni savetnik kamatica savetnik krediti sve banke sve banke na jednom mestu sve banke u srbiji najbrže do kredita najlakše do kredita potreban mi je kredit sadužnik keš krediti krediti za refinansiranje stambeni krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana