Tekst objavljen: 26.01.2023 16:50        


Refinansiranje kredita - najbolja mogućnost u situaciji kada aktuelni kredit počne da vam stvara probleme u otplati

Krediti za refinansiranje: Evo kako da pronađete i odaberete najjeftiniju opciju


Ekonomska kriza koja je prošle godine "tresla" čitav svet donela je sa sobom i povećanje kamatnih stopa i, posledično, veće rate naših kredita. I dok određeni broj ljudi i dalje uspeva da bez (većih) problema otplaćuje redovno rate kredita, jedan značajan broj naših sugrađana oseća sve više teškoća u plaćanju mesečnih obaveza prema bankama.

Zbog toga je ovo pravo vreme da uzmete u obzir mogućnost refinansiranja kredita, bez obizra da li je reč o keš kreditu ili stambenom kreditu.

Naravno, ovo važi samo u slučaju kada procenite da kredit koji trenutno imate može da vam napravi probleme u otplati. Ukoliko to nije slučaj, onda "ne dirajte ništa" u konstrukciji svojih ličnih finansija.

Kada procenite da bi aktuelni kredit mogao da vam pravi probleme u otplati i odlučite da potražite najpovoljniju opciju za refinansiranje, trebalo bi posebnu pažnju da obratite na sledeće stvari:

  • U prvim godinama tokom otplate kredita trebalo bi da veći deo vaše mesečne rate veći deo ide na kamatu, a manji na glavnicu. Obratite posebnu pažnju na ovo kada vam bankari predoče plan otplate kredita.

  • Da li kredit koji podižete možda ima učešće ili neku vrstu depozita. Ovo je izuzetno retka situacija, ali valja obratiti pažnju.

  • Da li kredit ima valutnu klauzulu i, ako ima, kako ona utiče na vašu mesečnu ratu.

  • Da li kredit ima fiksnu ili varijabilnu kamatnu stopu - ovo je danas "pitanje svih pitanja"

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Kada ste u potrazi za najjeftinijom opcijom za refinansiranje, važno je da uporedite sve ponude banaka koje su trenutno aktuelne na tržištu, kako bi zaista prošli najjeftnije moguće u datom trenutku.

Kako biste zaista uspeli da pronađete najjeftniju ponudu kredita za refinansiranje, potrebno je da uporedite sve ponude, a to možete na jedan od sledeća dva načina:


Ukoliko vam je potrebna pomoć da pronađete najpovoljniji kredit za refinansiranje, ali i najpovoljniji keš kredit ili stambeni kredit, Kamatica savetnik je najbolje rešenje za vas.


Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ponude svih banaka stambeni krediti krediti za refinansiranje keš krediti najjeftiniji krediti potreban mi je kredit hoću kredit najpovoljniji krediti na jednom mestu najpovoljniji krediti najbrže do kredita sve o kreditima na jednom mestu sve o kreditima svi krediti na jednom mestu svi krediti sve banke na jednom mestu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana