Tekst objavljen: 10.08.2023 16:55        


Neka period tokom kojeg vraćate novac banci prođe najbolje moguće

Sledite ova pravila i nećete imati problem sa otplatom kredita


reba vam kredit i ozbiljno razmišljate da pozajmite novac od banke?

Znate da ste kreditno sposobni i da bi vam banka odobrila kredit?

Međutim, postoji jedna stvar koja vas brine: kriza.

Razmišljate o gomili informacija koju svakodnevno čitate na portalima ili čujete na vestima. Brinete. Da li će sve još dodatno poskupeti? Kako će izgledati stvari na poslu? Da li će euribor dodatno da skače, pa ću imati i veću ratu?

Sve ovo su sasvim legitimna pitanja u poslednjih nešto manje od godinu dana. Bez obzira da li razmišljate o podizanju keš kredita, kredita za refinansiranje ili stambenog kredita, brige ostaju iste.

Pre određenog vremena smo pisali o tome zašto i u kojim slučajevima podizanje kredita nema veze sa trenutnom ekonomskom situacijom, a danas ćemo se potruditi da odgovorimo na pitanje: kakav je to kredit koji će vam doneti mirnu i sigurnu otplatu.

Kada govorimo o podizanju kredita, četiri stvare su od ključne važnosti pri pregovoru sa bankarima. To su:

  • Tačan iznos kredita

  • Uslovi pozajmice

  • Vrsta kamate

  • Prevremena otplata kredita

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Podtačnim iznosom kreditapodrazumevamo da, pre nego što uopšte odete u banku, treba da odredite tačnu namenu svog kredita, to jest za šta tačno podižete kredit. To je jedno od "zlatnih pravila" pri podizanju kredita od banke - ne dozvolite da vam bankari prodaju kredit, već ga vi kupite od njih. Reč je o bitnoj razlici.

Kada govorimo ouslovima pozajmice, to znači da sa bankarima treba do detalja ispregovarati cenu kredita, odnosno koliko ćete novca vraćati za ovu pozajmicu. Veoma važan momenat na ovom koraku je i da se detaljno raspitate o dodatnim, tj. sitnijim troškovima koji prate svaki kredit.

Vrsta kamateje veoma važna stavka svakog kredita, pa zbog toga zaslužuje posebnu pažnju. Važno je da znate da varijabilna kamata prati kretanje euribora, dok na fiksnu kamatu ove promene ne utiču. Zbog toga su varijabilni krediti kod banaka nešto jeftiniji. Koju kamatu ćete odabrati, zavisi pre svega od vas samih, ali i od konkretne ponude banke.

Prevremena otplata kreditamože biti izuzetno dobra stvar. Ukoliko se pojavi ova mogućnost, važno je da znate kakvi su uslovi za prevremenu otplatu kredita, jer na taj način brže (i često jeftinije) rešavate situaciju oko kredita.

Ukoliko vam treba pomoć pri izboru najpovoljnijeg keš kredita, kredita za refinansiranje ili stambenog kredita i neko kome možete da se obratite tokom čitavog procesa apliciranja za kredit i pregovora sa bankarima, Kamatica savetnik je najbolje rešenje za vas.


Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja

Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
svi krediti svi krediti na jednom mestu sve o kreditima sve o kreditima na jednom mestu kreditni savetnik kamatica savetnik krediti sve banke sve banke na jednom mestu sve banke u srbiji ponuda svih kredita najpovoljniji krediti na jednom mestu najbrže do kredita najlakše do kredita potreban mi je kredit otplata kredita keš krediti otplata kredita bez problema krediti za refinansiranje stambeni krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana