Tekst objavljen: 13.12.2022 17:15        


Da li postoji "tajna" za laku otplatu kredita?

Kredit se uzima kada vam treba, a ne kada ga morate uzeti. I kriza nema ništa sa tim


Stara finansijska "mudrost" kaže: ako se dvoumite da li da kupite kredit - onda je bolje da to ne radite.

Zašto?

Zbog toga što to znači da niste ispunili prvi i najvažniji uslov za podizanje kredita - ne znate za šta vam tačno novac treba.

Kada sa tim delom priče o kreditu budete načisto, tek onda možete da započnete da tražite najpovoljniji keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit, u zavisnosti šta vam treba, tj. za šta vam je potreban novac koji pozajmljujete od banke.

Kao što smo već ranije pisali, novac od keš kredita možete iskoristiti bukvalno za šta god vam padne na pamet. Zbog toga što ova vrsta kredita nije namenska, gotovinski krediti su najpopularniji bankarski proizvod. Jedna od njihovih boljki može biti ta što su često skupi, tj. imaju visoku kamatu.

Krediti za refinansiranje, kako im samo ime kaže, služe da sa njima "pokrpite" neki prethodni kredit koji vam možda pravi problem u otplati. Krediti za refinansiranje mogu biti odlično finansijsko sredstvo, ukoliko, primera radi, sa njima "zatvorite" kredit koji vam pravi problem i usput promenite finansijske navike koje su dovele do toga da vam prethodni kredit postane "teg oko vrata". Ako ne dođe do promena tih navika, onda je novi kredit samo - novi problem. Ako želite da saznate za šta sve možete da iskoristite kredit za refinansiranje, pročitajte jednu od naših prethodnih analiza ovde.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Što se tiče stambenih kredita, priča o njima je pomalo i specifična, jer se uzimaju na dug vremenski period. Međutim, kako smo već obrazložili u jednom od naših prethodnih tekstova koje možete videti ovde, podizanje stambenog kredita ne bi smelo da ima bilo kakve veze sa aktuelnim ekonomskim trenutkom. 

Ukratko rečeno - rešenje stambenog pitanja uz pomoć bankarskog stambenog kredita jeste proces koji traje mnogo duže od pola godine ili godinu dana, dokle mogu da dobace neka iole ozbiljna ekonomska predviđanja.

Ista logika vrlo lako može da se primeni i na ostale vrste kredita: ukoliko znate zašto podižete kredit kod banke i ako znate da vam treba baš u ovom trenutku - ekonomske okolnosti ostaju u drugom planu.

Ukoliko vam je potrebna pomoć da nađete najpovoljniji keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit, Kamatica savetnik je najbolje rešenje za vas.



Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
potreban mi je kredit svi krediti svi krediti na jednom mestu sve o kreditima sve o kreditima na jednom mestu keš krediti krediti za refinansiranje stambeni krediti kreditni savetnik najbrže do kredita najlakše do kredita hoću kredit podizanje kredita da li da uzmem kredit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana