Tekst objavljen: 22.11.2022 16:50        


Sve muči kretanje euribora koji, čini se, ne planira uskoro da prestane sa rastom. Ipak, postoje i neke stvari koje su važnije od rasta referentne kamate

Jači od rasta euribora: Razlozi koji govore u prilog podizanja stambenog kredita


Strepe oni koji već imaju stambene kredite, a strepe i oni koji bi stambeni da podignu kod banke, ali ne znaju šta ih čeka.

Razlog za ove strepnje je rast euribora, evropske referentne kamatne stope. Rast ove stope, posledično, utiče i na porast rada kod svih kredita koji se vezuju za evro. Ukoliko želite da pratite kretanje euribora i njegove svakodnevne promene, to možete uraditi na ovom linku.

Zbog aktuelne ekonomske situacije, građani često razmišljaju o tome da sada nije pravo vreme za kupovinu stana i podizanje stambenog kredita. Međutim, to uopšte ne mora da bude tačno. Evo i zašto.

Tačno je da u Srbiji ponekad nedostaje opcija za prave i isplative investicije. To je sigurno jedan od glavni razloga zbog čega se kupovina stana (ili, u širem smislu, nekretnine) smatra dobrim načinom za ulaganje novca i čuvanje njegove vrednosti.

Naravno, snažna motivacija je uvek i posedovanje sopstvenog stana, ili, narodski rečeno "krova nad glavom". To se uvek smatra boljom opcijom od odlaska "pod kiriju".

Ukratko, kako kupovina nekretnine može da nam pomogne u današnje vreme? Evo nekoliko stvari koje idu nama u korist pored najočiglednije, a to je da konačno budemo sami svoje gazde.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


  • Kupovina nekretnine se decenijama unazad pokazala kao dobra investicija

  • Nekretnina, naročito ako je u pitanju stan na povoljnoj lokaciji, predstavlja imovinu koja čuva vrednost vašeg novca

  • Iznajmljivanje nekretnine donosi dobit i dodatni prihod u teškim vremenima

  • Novac uložen u stan ne može da pojede inflacija

  • Precizne ekonomske prognoze teško da mogu da se rade na period duži od 6 meseci, a kupljena nekretnina donosi dobit na mnogo duži vremenski period

Kada se sve sabere, ovo su jači razlozi od rasta euribora, čije povećanje  može doneti veće rate od oko 30 evra. Sve iznad pobrojane stvari donose mnogo veći prihod od ovog mesečnog rashoda.

Ukoliko vam je potrebna pomoć pri izboru najpovoljnijeg stambenog kredita, Kamatica savetnik je pravo rešenje za vas.



Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
svi krediti svi krediti na jednom mestu sve o kreditima sve o kreditima na jednom mestu najbrže do kredita najpovoljniji krediti najpovoljniji krediti na jednom mestu stambeni kredit nekretnine kupovina nekretnine ulaganje u nekretnine keš krediti krediti za refinansiranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana