Tekst objavljen: 01.12.2022 16:45        


Dva slična bankarska proizvoda, ali jedan od njih ima jednu značajnu prednost

Potrošački ili keš kredit: Koji da uzmete u banci?


Često u bankarskim reklamama čujemo za ponudu keš ili gotovinskih kredita. To je najpopularniji bankarski proizvod, pa nije ni čudo da ga banke najviše reklamiraju.

Nešto malo manje imamo priliku da čujemo za potrošačke kredite, ali se, s vremena na vreme, pojave kao ponuda.

Šta su potrošački krediti i čemu služe?

Potrošački kredit je bankarski proizvod koji se odobrava sa specifičnom namenom, tačnije za kupovinu određenih dobara ili plaćanje određene usluge.

Kada su u pitanju namenske kupovine, banke najčešće odobravaju potrošačke kredite za plaćanje pri kupovini:

  • bele tehnike

  • pokućstva

  • računara i pratećih komponenti

  • mobilnih telefona

  • nameštaja

  • alata i mašina

  • turističkih aranžmana

Treba istaći da ovo nije nikakav definitivan spisak, već da spektar proizvoda za koji se odobravaju potrošački krediti može biti širok, pa je potrebno da se raspitate u vašoj banci da li je moguće dobiti kredit za kupovinu nečega što planirate.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Treba istaći da, iako postoje neke sličnosti sa keš kreditom, potrošački krediti se ipak razlikuju u nekoliko stvari od gotovinski kredita.

Kod potrošački kredita, novac se na uplaćuje na vaš račun, već se uplaćuje direktno prodavnici kod koje ste, na primer, kupili novi laptop.

Potrošački krediti se ne mogu odobriti onima koji su nezaposleni, dok je kod keš kredita to ponekad, doduše retko, ali ipak moguće.

Postoji još jedna razlika za koju se može reći i da je ključna: za razliku od potrošačkih, keš krediti nisu namenski krediti. Drugim rečima, novac od keš kredita je moguće potrošiti na šta god vi želite i banka tu nema taj stepen kontrole sredstava, kao kada je reč o potrošačkim kreditima.

Da li ćete za nešto uzeti potrošački kredit ili keš kredit - zavisi od toga za šta vam treba novac. Ipak, sloboda raspolaganja novcem koju nudi keš kredit može delovati kao primamljivija opcija....

Konačna odluka je svakako na vama, a ukoliko vam je potrebna pomoć pri izboru najpovoljnijeg keš kredita, kredita za refinansiranje ili stambenog kredita, Kamatica savetnik je najbolje rešenje za vas.


Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.  

Formular za Kamatica savetnika


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja

Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
najvažnije o kreditima kredit za minut najbrže do kredita najjeftiniji krediti najpovoljniji krediti na jednom mestu krediti za refinansiranje stambeni krediti potrošački krediti gotovinski krediti keš krediti kreditni savetnik sve o kreditima na jednom mestu sve o kreditima svi krediti na jednom mestu svi krediti hoću kredit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana