Tekst objavljen: 09.08.2023 16:45        


I druge robe i usluge kupujete tamo gde vam nude povoljniju cenu, zar ne?

Zašto se kaže da je kredit roba i zašto treba da obiđete više "prodavnica" pre kupovine?

Naše društvo gaji tradiciju koja, uprošćeno, kaže da se "o novcu ne govori". Makar ne o svojim parama. O tuđim i nije toliko retko slušati...

Verovatno se kao posledica "nepričanja" o novcu rađaju i još neke pojave koje su sastavni deo naših ličnih finansija, a jednu od njih možemo da opišemo i kao nedostatak informacija iliiskrivljena slika o bankarskim kreditima.

Šta ovo konkretno znači?

Većina građana posmatra kredite kao nešto daleko, nerazumljivo, strano i nešto što se od banke kupuje samo kada je baš neophodno a i tada je bolje prekrstiti se i pomoliti se da sve prođe kako treba i da nas bankari nekako ne nasamare...

Zbog svega ovoga je važno istaći sledeće: krediti su roba. Roba kao što su i odeća, televizori, automobili ili bilo šta drugo što često ili malo ređe kupujemo...

Bilo da je u pitanju keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit - svi oni su roba. Ili, drugim rečima, bankarski proizvod koji nam banke nude kroz reklame ili na svojim sajtovima. Dakle, kao što nam i inače prodavci nude bilo koji drugi proizvod - voćni sok, na primer.

Da budemo precizni - postoje neke razlike u bankarskim kreditima kada ih poredimo sa nekom drugom robom široke potrošnje. Kredite ćemo duže plaćati nego na primer, laptop ili nove pantalone. Međutim, to ne menja suštinu kredita, a to je da su roba koja ima svoje kupce i svoje tržište.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Baš zbog činjenice da su krediti roba, pre nego što se odlučite za kupovinu konkretnog "modela" (nekog konkretnog kredita, na primer stambenog kredita), treba da obiđete što više prodavnica kredita i uverite se koji prodavac ima najbolju ponudu.

Nikako ne treba se odlučite za konkretnog prodavca samo zato što vam je neko rekao da su oni najbolji ili zato što je vam je njihova prodavnica najbliža mestu stanovanja.

Kao što radite kada kupujete novi televizor - upoređujete njegove karakteristike, cenu, da li neki prodavac trenutno možda ima taj model na popustu ili na akciji...prvo odradite sve ovo online ili preko telefona i tek onda idete u prodavnicu da još jednom bacite pogled na robu.

Istu stvar treba da uradite i kada kupujete kredit - uporedite ponude, a onda napravite skraćeni spisak i idete u banku da od bankara dobijte napisemo ponudu za konkretan kredit.

Jedino ovaj pristup vas može dovesti do najpovoljnije opcije za vas.

Ukoliko ne želite sami da prolazite kroz celu ovu proceduru, Kamatica savetnik je najbolje rešenje za vas, pošto vam pomaže da pronađete najpovoljniji keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit.


Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja

Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
stambeni krediti krediti za refinansiranje keš krediti potreban mi je kredit kredit za minut najlakše do kredita najbrže do kredita najpovoljniji krediti na jednom mestu najpovoljniji krediti sve banke u srbiji sve banke na jednom mestu krediti sve banke ponuda svih kredita kamatica savetnik kreditni savetnik sve o kreditima na jednom mestu sve o kreditima svi krediti na jednom mestu svi krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana