Tekst objavljen: 25.04.2023 16:50        


U svega nekoliko klikova možete da proverite da li ste "čisti" u Kreditnom birou

Svoju kreditnu istoriju možete da proverite i od kuće, evo i kako


Svi koji traže kredit moraju da prođu proveru Kreditnog biroa. Za mnoge koji duguju nešto bankama ove dve reči uglavnom zvuče kao da su izašle iz noćne more, ali Kreditni biro nije u suštini ništa toliko strašno. Reč je o bazi naših finansijskih podataka, a kako ona zaista funkcioniše, možete pročitati na ovom linku.

Što se tiče građana, Kreditni biro nudi dve vrste izveštaja:

  • izveštaj po zahtevu pružaoca usluge ili jednostavnije rečeno - banke (a umesto banke u pitanju može biti i lizing kuća)

  • izveštaj na zahtev fizičkog lica - to je situacija kada mi tražimo izveštaj o svojoj kreditnoj istoriji

Bez obzira da li planirate da od banke kupite keš kredit, kredit za refinansiranje 
ili stambeni kredit, bankari će povlačenjem izveštaja iz Kreditnog biroa proveriti da li imate neko dugovanje u prethodne tri godine. Posle toga, sve zavisi od banke da li će vam odobriti kredit.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Dakle, vaš izveštaj iz Kreditnog biroa može da preuzme banka, ali to možete i vi lično.

Klasičan način da preuzmete KB je na šalteru bilo koje banke ili u prostorijama samog Kreditnog biroa, u Bulevaru Kralja Aleksandar 86/I u Beogradu.

Međutim, postoji i lakši i brži način: na portalu Kreditnog biroa (klikom na ovaj link) možete preuzeti svoj izveštaj. Potrebno je da se prethodno registrujete uz ličnu kartu i sa digitalnim sertifikatom.

Ovaj korak vam štedi dosta vremena, nema odlaska u banku, čekanja na dobijanje informacija i slično. Možete brže da pripremite ovaj važan deo papirologije, a sve ostalo prepustite Kamatica savetniku, da za vas lično pronađe najpovoljniji keš kredit,  kredit za refinansiranje ili stambeni kredit.


Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
stambeni krediti krediti za refinansiranje keš krediti potreban mi je kredit najlakše do kredita najbrže do kredita kreditni biro kamatica savetnik kreditni savetnik sve banke u srbiji sve banke na jednom mestu sve banke ponuda svih kredita sve o kreditima na jednom mestu sve o kreditima svi krediti na jednom mestu svi krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana