Tekst objavljen: 05.08.2022 15:25        


Dok se neki tek spremaju za odmor, drugi se užurbano vraćaju u svakodnevicu

Tri trika koji pomažu da lakše pregurate povratak sa odmora


Povratak sa odmora ogroman je stres za organizam, potvrđuju psihološke studije. Dodajte tome i skori dolazak jeseni, pad temperature, inflaciju, brigu o grejanju, kao i činjenicu da novi odmor nije na pomolu i shvatićete zašto mnogi ljudi u ovo doba godine postaju nervozni, tužni, bezvoljni.

Potrebno nam je barem nedelju dana da bismo se nakon odmora vratili u normalu, a kako biste izbegli loše raspoloženje nakon odmora, psiholozi savetuju nekoliko trikova.

Odložite važne projekte- Prvi vikend po povratku provedite što je moguće zanimljivije što će tranziciju od veselog letovanja u sivu poslovnu svakodnevicu učiniti bezbolnijom. Ako možete, ulazite postepeno u poslovnu rutinu, a važan projekat odložite za narednu nedelju.

Povedite računa o ishrani- Ne krećite na dijetu odmah, ali vodite računa o ishrani, birajte namirnice bogate vitaminom C i izbegavajte slatkiše i grickalice jer oni čine da se osetimo tromo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Planirajte naredno putovanje– Priuštite sebi nešto u čemu uživate, bilo da je to odlazak na masažu, kod frizera, u kupovinu ili bioskop. Pomaže i druženje sa dragim ljudima, kao i planiranje narednog odmora, bez obzira na to koliko je on daleko. Istraživanja potvrđuju da nas samo planiranje odmora, gledanje smeštaje, čitanje o novoj destinaciji usrećuje, a ništa ne košta.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
godišnji odmor posao stres povratak sa godišnjeg odmor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana