Tekst objavljen: 09.07.2021 14:15        


Više cene pravdaju novim uređajima koje moraju imati na tehničkom pregledu

Zašto je poskupeo tehnički pregled?


Neki vlasnici linija tehničkog pregleda u Beogradu već su podigli cenu na 6.000 dinara, dok drugi i dalje ovu uslugu naplaćuju 4.500 dinara, ali ne isključuju mogućnost da i kod njih ona uskoro poskupi.

„Svaki tehnički pregled biće sniman video-nadzorom. Te snimke mi smo u obavezi da čuvamo godinu dana“, kaže Marko Manojlović koji se bavi tehničkim pregledima vozila.

Kako prenosi RTS, Ova nova pravila poskupela su cenu usluge neophodne svim vozačima.

Zbog toga su troškovi veći, ali iz MUP-a poručuju da će limitirati cene tehničkih pregleda i da će se oni obavljati kao do sada. Oni koji nemaju katalizator mogu da ga nabave za dve godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


„Svi automobiuli koji su do 5. jula 2021. godine registrovani u Republici Srbiji odloženo im je još dve godine da ne moraju da imaju kompletan izduvni sistem, nakon toga će morati da komletiraju izduvni sistem svoga automobila, ali će morati da zadovolje neke norme izduvnih gasova“, dodaje Manojlović.

Vozači se savetuju da prekontrolišu i pripreme svoje vozilo pre dolaska na tehnički pregled, kako ih ne bi vraćali zbog sitnice.

Kriterijumi nisu promenjeni, ali je kontrola sada rigoroznija upravo zbog obaveze snimanja celog procesa kamerama.

Zato vozači pre tehničkog pregleda treba obavezno da provere da li im je ispravna svetlosna signalizacija na automobilu, odnosno, da li rade sva svetla i migavci, kao i da li su ispravni brisači.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
poskupljenje tehničkog pregleda tehnički pregled cena tehničkog pregleda automobilizam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana