Tekst objavljen: 08.07.2014 13:30        


Mesecima nakon što se završila, serija Breaking Bad i dalje je jedna od najpopularnijih serija u istoriji televizije. Walter White, anti-heroj ovog remek-dela, transformisao se iz smrtno bolesnog profesora hemije u podlog narkobosa jer se suočio sa ekstremno velikim troškovima lečenja.

Breaking bad: Da je Walter White bio životno osiguran

Njegovo očajanje nateralo ga je da počini neke veoma užasne i neopisivo nasilne stvari: trovanje deteta, ubijanje deset zatvorenika u roku od dva minuta i dizanje u vazduh staračkog doma, itd. Ustvari, ukupno 260 ljudi je ubijeno zbog Heisenberga, njegovog krimi identiteta!

Bez životnog osiguranja

Ali njegova zlodela potiču od jedne početne loše odluke: nije uzeo polisu životnog osiguranja. Da je Walter izabrao polisu životnog osiguranja koja bi adekvatno omogućila finansijsku podršku njegovoj porodici nakon njegove smrti, možda ne bi bio uvučen u život kriminala i nasilja.

Ključ je uzeti životno osigiranje pre nego što vam je potrebno. Ponekad strah od dodavanja još jednog mesečnog troška u već prenatrpan budžet onemogućava ljudima da imaju životno osiguranje. Ali poslednja stvar koju želite da uradite jeste da čekate da vam otkriju ozbiljnu bolest, kao što je bilo slučaj sa njim, jer u tom slučaju postaje značajno teže i skuplje dobiti životno osiguranje.

Koliki iznos životnog osiguranja bi mu bilo potrebno da bi omogućio njegovoj porodici finansijsku podršku? Koliko bi ga to koštalo na mesečnom nivou?

Pitanje 1: Zašto je Walteru potrebno životno osiguranje?

Ovo je prilično očigledno, naročito zbog toga što on voli da podseća sve oko njega (pa čak i sebe) da je cilj njegove novootkrivene karijere kriminalca obezbeđivanje finansijske stabilnosti za svoju porodicu.

Odgovor: Da bi zamenio prihod koji će njegovi voljeni izbiti usled njegove smrti.

Pitanje 2: Koliko je star Walter White?

Ovaj podatak može biti ključan da bi se izračunalo koliko životnog osiguranja mu je potrebno. Što ste stariji kada se prijavljujete za životno osiguranje, to su veći troškovi.

Odgovor: Oko 50.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Pitanje 3: Za koga Walter obezbeđuje pokriće?

Walter mora da pokrije buduće životne troškove njegove dvoje dece i supruge Skyler, koja nije zaposlena na početku serije.

Odgovor: Za njegovu suprugu i dvoje maloletne dece.

Pitanje 4: Koje veće troškove Walter će morati da pokrije?

Pored osnovnih životnih troškova, najveći troškovi biće školovanje dece. U jednoj epizodi, Walter procenjuje troškove školarine za oba deteta; međutim, nije uračunao faktor inflacije niti povećanje troškova školarine.

Odgovor: 302.718 dolara za školovanje dece.

Walter će takođe morati da pokrije visoke troškove sopstvene sahrane. Procenjuje se da u te osnovne troškove ulaze kovčeg, kapela i prateći pogrebni troškovi.

Odgovor: 14.460 dolara za troškove sahrane.

Pitanje 5: Koliki su trenutni prihodi i štednja?

Pre nego što je počeo da zarađuje 80 miliona dolara godišnje „kuvajući“ met, Walter je imao daleko skromnija primanja u iznosu od 57 hiljada dolara godišnje kao profesor hemije u srednjoj školi. U vreme kada mu je otkrivena bolest, samo je on radio u porodici.

U prvoj epizodi, Walter kaže i da ima 8.700 hiljada dolara ušteđevine u banci, koje je kasnije dao svom partneru kako bi kupili karavan vozilo za pravljenje meta.

Odgovor: Godišnji prihod: 57.000 dolara; ušteđevina: 8.700 dolara.

Pitanje 6: Koja je Walter ova najveća imovina? Dugovi?

Njegova najveća imovina je trosobna kuća u Albukerkiju, Novi Meksico. Iako se ne zna prava vrednost kuće, procenjuje se da vredi 225.500 dolara. Walter ima hipoteku sa trenutnim balansom od 80.000 dolara.

Odgovor: Imovina: 225.500 dolara; dugovi: 80 hiljada dolara.

Pitanje 7: Kakvo je Walterovo zdravstveno stanje?

Pre dijagnoze kancera, nije se znalo kakvog je bio zdravlja mada postoje neke indikacije da nije bio u najboljoj kondiciji. Pretpostavlja se da je živeo relativno zdravo, bez pušačkih navika.

Odgovor: Prosečno.

Savršena polisa

Na osnovu gore pomenutih kalkulacija, Walteru White u će biti potrebno - 1.612.000 dolara životnog osiguranja.



Ovaj iznos obezbediće njegovoj porodici dovoljno za pokrivanje svih njihovih potreba i koštaće ga 196 dolara mesečno (ako se pretpostavi da je polisu kupio pre nego što se razboleo). Ako se pretpostavi da je Walter doživeo dve godine koliko su mu doktori predvideli, onda bi ga to koštalo 4.704 dolara. To deluje daleko razumnije nego kuvanje kristalnog meta!

Ali, šta da je Walter kupio životno osiguranje nakon dijagnoze kancera? Takva polisa bi ga koštala 95 dolara mesečno i bilo bi isplaćeno samo 25 hiljada dolara njegovoj porodici. Treba dodati da bi porodica bila isplaćena samo u slučaju da Walter živi najmanje još dve godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
breaking bad osiguranje života životno osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana