Tekst objavljen: 07.08.2015 14:30        


Investitori su protekle nedelje povukli 2,8 milijardi dolara sa tržišta u usponu, što je četvrta nedelja zaredom da se oni oslobađaju akcija na tim tržištima i ulažu dodatna sredstva u evropske akcije, saopštila je danas američka banka, "Bank of America Merrill Lynch" (BAML).  

Investitori okrenuli leđa berzama zemalja u usponu

U nedelji zaključno sa 5. avgustom, neto priliv ulaganja od 3,3 milijarde dolara u evropske akcije obeležio je 12. uzastopnu nedelju rasta investicija, čija je vrednost od početka godine do tog datuma dostigla 83,5 milijardi dolara, prenosi Rojters.

Zbog oslabađanja akcija na tržištima u usponu, odliv investicija na tim tržištima je u samo četiri nedelje dostigao 17 milijardi dolara, što je više od polovine od ukupno 29,4 milijarde dolara odliva od početka ove godine, navodi se u izveštaju BAML.

Poverenje investitora prema tržištima u usponu je čitave godine na niskom nivou, pri čemu je u proteklih nekoliko nedelja dodatno palo zbog sunovrata vrednosti akcija na kineskim berzama, novog pada cena nafte i neizvesnih perspektiva vezano za podizanje referentne kamatne stope u SAD, navodi Rojters.

Britanska agencija dodaje da su investitori takođe nastavili da okreću leđa od američkih akcija, povlačeći 4,3 milijarde dolara sa američkih berzi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
investitori akcije američka berza berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana