Tekst objavljen: 02.04.2016 14:31        


Četvoročlana porodica može sebi da priušti godišnji odmor ako prati sniženja u prodavnicama. Ko kupuje u prodavnicama samo proizvode po akcijskim cenama može da uštedi skoro 3.000 dinara nedeljno, odnosno čak 100 evra mesečno.

Koliko praćenje popusta  utiče na kućni budžet

To znači da bi prosečna četvoročlana porodica godišnje mogla da priušti letovanje samo od sume koju su uštedeli na cenama osnovnih potrepština. Gotovo svaki veliki trgovinski lanac nudi mnoge namirnice i sredstva po akcijskim cenama i to maltene svake nedelje.

Ekipa „Blica“ ušla je u tri prodavnice različitih kompanija i popisala gotovo sve proizvode koji su na sniženju. Ispostavilo se da se na spisku našlo više od 40 namirnica koje prosečna porodica u Srbiji kupuje svake nedelje i za koje bi račun po redovnoj ceni iznosio 13.173 dinara, a tokom akcija 10.430 dinara ili skoro 3.000 manje.

Ako bi sniženja pratili svake nedelje, roditelji bi svojoj deci u prosečnoj četvoročlanoj porodici mogli da omoguće pristojno letovanje svake godine i to ne na najbližem primorju.

Na akciji su, dakle, pored namaza, suhomesnatih i mlečnih proizvoda za doručak i večeru i glavni sastojci ručka: batak sa karabatakom, pileći file, krmenadla, krompir ili pasulj. I na različitim vrstama pića se može uštedeti u prodavnicama pa i na ličnoj higijeni, sredstvima za čišćenje i pranje, a naročito na desertu.

Na kilogramu čajne kobasice može se uštedeti više od 200 dinara. Sto dinara je razlika između redovne i akcijske cene kilograma pilećeg filea, sendvič nareska, alpske šunke ili kačkavalja, osam komada viršli, paste za zube...

Ostali proizvodi su većinom tokom akcije jeftiniji u proseku od 50 do 70 dinara. U pojedinim trgovinskim lancima s vremena na vreme cene deterdženata, toaletnog papira ili drugih potrepština budu niže i za 50 posto. Kupovinom nekvarljivih proizvoda u tim periodima uštede mogu biti i veće.

Pelene jeftinije za 150 dinara na „Blicovom“ spisku nedeljnih potrepština nisu se našle pelene koje se takođe mogu naći na sniženju od 150 dinara. Pakovanje ove bebi-opreme po redovnoj ceni košta 999 dinara, a po akcijskoj - 840.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
roba na popustu cena akcija kućni budžet ušteda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana