Tekst objavljen: 03.02.2014 15:59        


Isplata osiguranih depozita u Univerzal banci kojoj je oduzeta dozvola za rad, počeće sutra u ekspoziturama Poštanske štedionice, najavila je Agencija za osiguranje depozita Srbije. Inače, osigurani iznos depozita je 50.000 evra po deponentu utvrđen nakon potraživanja banke u stečaju prema deponentu.

Stečaj u Univerzal banci, štedišama dele novac od sutra

Isplata dinarskih depozita je u dinarima, a deviznih u evrima, po srednjem kursu evra na dan donošenja rešenja nadležnog suda o pokretanju postupka stečaja.

Akcionari Univerzal banke iz Beograda sutra će objaviti podatke o poslovanju te banke kojoj je Narodna banka Srbije oduzela dovolu za rad. Na konferenciji za novinare u Beogradu će, kako je najavljeno, najveći pojedinačni akcionar Univerzal banke - Nebojša Divljan govoriti i o razlozima zbog kojih je banci 31. januara oduzeta dozvola za rad.
Poštanska štedionica je objavila da će isplata deponenata u Univerzal banci biti omogućena u njenih 60 ekspozitura u Srbiji.

Osigurani inzos depozita biće isplaćen u roku od 30 dana od dana podnošenja zahteva. Deponenti Univerzal banke imaju pravo da podnesu zahtev za isplatu osiguranog iznosa u roku od tri godine od pokretanja stečaja banke.

Podsetimo, Narodna banke Srbije (NBS) oduzela je 31. januara dozvolu za rad Univerzal banci i imenovala Agenciju za osiguranje depozita za administratora.

Odluka o oduzimanji dozvole za rad Univerzal banci doneta je, kako je obrazložila NBS, radi zaštite interesa deponenata i očuvanja stabilnosti finansijskog sistema Srbije.

Privredni sud u Beogradu u ponedeljak je pokrenuo stečajni postupak u Univerzal banci kojoj je oduzeta dozvola za rad, objavila je Agencije za osiguranje depozita.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
štediše štednja bankarski sektor bankarsko tržište banke univerzal banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana