Tekst objavljen: 23.09.2013 12:30        


Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić kaže da kao savetnik može da pomogne Železnicama Srbije i da je siguran u uspeh.- Dajte mi Železnice Srbije i za tri godine neće im trebati ni dinar subvencija, samo da me niko od političara ne zove – rekao je Kostić.

Kostić: Dajte meni Železnice Srbije, zatvorite Železaru

Postavljajući pitanje da li su Železnice socijalna ustanova ili služe za prevoz robe, on je istakao da od firmi ne treba praviti socijalne ustanove.

- Ja ću vam napraviti profit od treće do pete godine. Danas preko budžeta za subvencije neuspešnih odlazi 125 miliona evra naših para – navodi biznismen.

Vlasnik “MK grupe” ima i rešenje za smederevsku železaru. - Zatvorio bih je. Železara je proizvod električne energije i gasa, koksa i gvozdene rude i to čini 90-92 odsto troška. A imamo li mi nešto od te tri stavke? Ne. Železne rude nemamo, a gas plaćamo najskuplje u Evropi. Koliko god je nepopularno, stoji da to donosi boljitak. Međutim, niko očito nema hrabrosti u Srbiji da zatvori tu železaru i reši status gubitaša Železnica – kaže Kostić.

On, takođe, smatra da Zakon o radu treba prekopirati iz Južne Koreje, Kine ili SAD.

- Ne možete vi da prekopirate sistem iz Švedske. To što neki hoće socijalni i penzioni sistem iz Norveške jeste lepo, ali trenutno neostvarivo. Kopirajte sistem koji ima smisla, zemlju koja ima sličan društveno-ekonomski sistem kao što je naš, recimo Kina – kaže Kostić, i dodaje da će promena Zakona o radu omogućiti više investicija.

Upitan može li poreska reforma da utiče na povećanje zaposlenosti, on kaže da “nama nisu problem tajkuni, već siva ekonomija, koja raste” i da “nisu problem inspektori, već sistemska rešenja i zakoni”.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana