Tekst objavljen: 03.12.2012 16:30        


Vojvođanski sekretar za finansije Zoran Radoman kaže da predstavnici Republike i Pokrajine razgovaraju o modelu budućeg poslovanja Razvojne banke Vojvodine.

Uskoro model za Razvojnu banku Vojvodine

- Vrlo brzo će taj model biti gotov i predstavljen javnosti - rekao je Radoman i istakao da depoziti Razvojne banke Vojvodine nisu i neće biti ugroženi.

Pokrajina ima 72 odsto vlasništva u tj banci, a Republika 28 odsto.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić je prožle sedmice izjavio da je stigla inicijativa pokrajinske vlade, koja je saglasna da se osigurani depoziti Razvojne bamke prenesu na neku drugu banku, na isti način na koji su depoziti Nove Agrobanke preneti na Požtansku žtedionicu.

Dinkić je naveo da su osigurani depoziti Razvojne banke Vojvodine 120 miliona evra, a da je vrednost neosiguranih depozita u toj banci oko 100 miliona evra.

Predlog je, kako je objasnio Dinkić, da Republika i Pokrajina zajednički emituju obveznice u vrednosti od osam miljardi dinara za neosigurane depozite, srazmerno udelu u toj banci.

Dinkić je rekao da bi od kreditnog portfelja Razvojne banke Vojvodine bio formiran razvojni fond Vojvodine, u kome bi, kao i u banci, Republika imala udeo od 28 odsto, a Pokrajina ostatak.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Razvojna banka Vojvodine RBV državne banke ekonomska kriza banke Srbija vojvodina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana