Tekst objavljen: 17.03.2023 12:40        


Analitičar brokerske kompanije "Odeon", Dik Bouv, ocenio je da je ''bankarska kriza gotova''

Analitičari kažu da je bankarska kriza - već gotova


Nakon objavljivanja izveštaja u kojem se navodi da će najveće privatne banke u SAD obezbediti dodatnih 30 milijardi dolara likvidnosti za stabilizaciju Prve republičke banke, Bouv je da "bankarski sistem ima novac i upotrebiće ga da zaustavi ovo jednom zauvek".

Analitičar brokerske kompanije "Odeon", Dik Bouv, ocenio je danas da je ''bankarska kriza gotova'', nakon objavljivanja izveštaja u kojem se navodi da će najveće privatne banke u SAD obezbediti dodatnih 30 milijardi dolara likvidnosti za stabilizaciju Prve republičke banke.

Kako navodi "Blumberg", banke "JP Morgan", "Banka Amerike" i "Siti Grup" banka bi doprinele sa po pet milijardi dolara u depozitima, zajedno sa manjim depozitima iz drugih institucija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Federalne rezerve nemaju novca da spasu banku, ali sam bankarski sistem ima taj novac, i upotrebiće ga da zaustavi ovo jednom zauvek - rekao je Bouv.

Indeks KBV porastao je za čak 4,2 odsto nakon današnjih vesti, pošto je prethodno pao za 3,7 odsto. On dodaje da takav potez banaka podseća na 1998. kada se 14 banaka udružilo da spasu dugoročni kapitalni menadžment , spasavajući hedž fond i sprečavajući kolaps globalnih finansijskih tržišta.

- Jasno je da se bankarsko računovodstvo mora revidirati. Banke su iskoristile čitavu gomilu računovodstvenih mogućnosti da predstave lažnu sliku o čemu se radi. Uništili su poverenje u svoj sistem - rekao je Bouv.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
dik bouv kolaps banaka sjedinjene američke države vesti sa berze ekonomska kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana