Zvanični kurs Evra za dan 20.10.21. :: 117.5811 rsd
Tekst objavljen: 24.02.2014 12:00        


Plaćanje računa preko Interneta donosi brojne prednosti. Osim što nije uslovljeno radnim vremenom banke i nema čekanja u redovima, doprinosi i uštedi jer dodatnih troškova prilikom plaćanja gotovo i da nema.

Evo zašto vredi razmisliti o korišćenju e-bankinga

Sve banke koje posluju na teritoriji Srbije odavno imaju uslugu elektronskog bankarstva. Ova usluga je uslovljena posedovanjem računa kod banke, a najčešće uključuje uvid u stanje računa, kartica, kredita, uvid u promet po računima, onlajn prenos novca na račune u okviru i van banke, onlajn plaćanje računa, uvid u rate kredita, zaduženja po karticama, kao i kupoprodaju deviza.

Iako je cena paket računa viša od cene običnog tekućeg računa, korišćenjem ovog proizvoda stičemo pogodnosti u pogledu vrste i visine troškova, naknada i kamata vezanih za te proizvode i usluge. Jer nije neobično da korišćenjem nekog paket računa imamo privilegiju pri plaćanju naknada, ali i kamatnih stopa, što je svakako prednost koju treba prepoznati i iskoristiti. Naravno pre nego što se odlučite za bilo koju uslugu, proverite cene kod više banaka, jer svaka banka ima svoje tarife.
I kako smo svi odavno navikli da platu primamo preko banke, čak i ako ne posedujemo računar kod kuće, uvek možemo za pet minuta sa radnog mesta platiti račune onlajn i ono što je najbitnije – uštedeti novac.

Provizije za plaćanje računa (uplatnica) na šalteru banke naplaćuju po pojedinačnom nalogu i do 150 dinara, pa ako uzmemo u obzir da prosečna četvoročlana porodica ima osam računa mesečno za plaćanje, provizije na plaćanje računa nam mesečno „pojedu” i do 1.200 dinara.

Nasuprot tome, onlajn usluge plaćanja bi nam uštedele oko 720 dinara mesečno.

Elektronsko bankarstvo nam nudi mogućnost predefinisanja šablona po kojim plaćamo upravo struju, telefon, komunalije, internet, kablovsku, račun za vrtić, rekreativnu nastavu i sve ostale mesečne obaveze, tako da je svaki put dovoljno samo upisati iznos koji plaćamo i kliknuti na plati.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Svaki realizovan nalog će se videti u prometu našeg tekućeg računa, a naravno, od banke možemo dobiti i potvrdu na papiru da je nalog plaćen. A najbitnije, ova usluga će nas od banke do banke, koštati od 15 do 60 dinara po nalogu.Naravno, banke pod različitim uslovima nude korišćenje takozvanog e-bankinga, međutim ukoliko ste korisnik nekog od paket tekućih računa, najčešće usluga e-bankinga je besplatna, a plaćaćete samo realizaciju naloga i to eksternih. Sva plaćanja koja se vrše u okviru iste banke su besplatna.

TOP 10: Najpovoljniji paket računi u domaćim bankama


Iako za korišćenje paket računa moramo izdvojiti više novca mesečno nego za običan tekući račun, upravo paket računi nam nude više pogodnosti i smanjenje troškova za bankarske usluge koje koristimo. Jer sve usluge koje imamo u okviru paket računa su uključene u jedinstvenu mesečnu cenu održavanja koji plaćamo.

Paket računi najčešće sadrže dinarski i devizni tekući račun, besplatnu debitnu karticu, kreditnu karticu bez troškova izdavanja (kod pojedinih banka i bez troškova održavanja), dozvoljeni minus, SMS obaveštenja, e banking, ali i dodatne usluge koje zavise od konkretne banke.

Izaberite paket tekući račun po vašoj meri


Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
e banking elektronsko bankarstvo banke bankarske usluge klijent banke klijenti banke Srbija tekući računi tekući račun paket računi paket račun

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana