Zvanični kurs Evra za dan 16.04.21. :: 117.5584 rsd
Tekst objavljen: 07.10.2019 14:55        


Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan sa delegacijom od 200 privrednika stiže danas u Beograd. U Tursko-srpskom poslovnom savetu smatraju da turskim investitorima odgovara to što u Srbiji ima dosta nerazvijenih područja

Zašto turski kapital dolazi u Srbiju?

Član Tursko-srpskog poslovnog saveta u Istanbulu Aleksandar Međedović kaže za RTS da je Srbija poslednjih pet godina postala veoma interesantna za investicije u proivodnju.

Za Srbiju, ističe, nisu zainteresovani samo turski investitori, ali oni koriste svoje dugogodišnje iskustvo iz drugih evropskih zemalja, ali i iz severnog dela Afrike i Meksika.

"Srbija može da bude samo u dobitku da ima takvog iskusnog investitora koji može u nekom veoma kratkom roku da otvori fabriku za trista radnika, sa 10.000 kvadratnih metara prozivodnog prostora, sa mašinskim parkom od 200 mašina", rekao je Međedović.

Aleksandar Međedović navodi da turskim investitorima u Srbiji odgovara što ima dosta nerazvijenih područja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Oni dolaze u regione gde ima mesta, gde mogu da nađu radnu snagu koja je spremna, gde troškovi nisu toliko visoki i gde celim porodicama treba posao – to je jedan uslov koji Srbija pruža", naveo je Međedović.

Međedović je ukazao i na povoljnu geografsku poziciju Srbije. "Mi smo u srcu Evrope, graničimo se sa pet EU zemalja. Između Berlina i Istanbula ima 2.000 kilometara, a Beograd je tačno na sredini", rekao je Aleksandar Međedović.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Srbija turska turski kapital redžep tajip erdogan

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana