Tekst objavljen: 28.10.2013 15:00        


Istraživanje o navikama potrošača u korišćenju deterdženata za veš pokazuje da u proseku žene u Srbiji još uvek peru veš prevashodno koristeći nekompaktne deterdžente. Međutim, rezultati istraživanja agencije CeSID isto tako ukazuju da kompakt deterdženti polako osvajaju mašine za veš naših potrošača.

Kako peremo veš: Koristite li kompakt deterdžente?

Prema ovim rezultatima, osim nekompaktnih deterdženata koje koristi 84 odsto ispitanih žena, još 4 odsto upotrebljava tečni deterdžent, dok 12 odsto žena koristi koncentrovani kompakt deterdžent.

Zanimljivo je da čak dve trećine žena ne zna ili ne obraća pažnju na preporuku proizvođača deterdženta za veš o broju predviđenih pranja sa jednom vrećicom deterdženta. S druge strane, 21 odsto ispitanica je kazalo da uvek prati uputstva i koristi deterdžent tačno onoliko koliko je proizvođač preporučio.

Kako navode iz udruženja proizvođača i uvoznika deterdženata i kozmetike u Srbiji Kozmodet, “kao što su novi modeli televizora sa plazma ekranima predstavljali inovaciju na tržištu koja je vrlo brzo prihvaćena, jer je odlazak u bioskop ili na utakmicu zamenjen sedenjem ispred velikog tv ekrana u toplini doma, tako i kompakt deterdženti donose znatne prednosti koje nisu zanemarljive za moderne potrošače”.

Usvajanje novih navika u pranju veša sa manjom količinom deterdženta omogućava isti kvalitet pranja, a u isto vreme se mogu ostvariti uštede u potrošnji i prednosti za zaštitu životne sredine, dodaje se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
potrošači prava potrošača zaštita potrošača pranje veša Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana