Tekst objavljen: 24.01.2014 9:00        


Gotovo četrdeset procenata posetilaca finansijskog portala Kamatica u ovom trenutku nema niti jedan kredit niti koristi dozvoljeni minus u domaćim bankama, pokazuju rezultati ankete.

Većina nema kredit, keš "važniji" od stana i automobila

Konkretno, na pitanje koju vrstu bankarske pozajmice trenutno koriste 38 procenata anketiranih posetilaca portala Kamatica odgovorilo je da ne koriste nijednu bankarsku pozajmicu.

Od posetilaca koji su odgovorili da su trenuto zaduženi u bankama na prvom mestu su građani koji koriste uslugu minusa po tekućem računu. Dozvoljeni minus tako ima 17 procenata anketiranih.

Za njih evo saveta kako da minus na računu drže pod kontrolom


Kada su u pitanju kreditna zaduženja najveći je procenat onih koji su kredit podigli kako bi kupili krov nad glavom - 15 procenata.

Evo i ponude najpovoljnijih stambenih kredita


Vrlo blizu njima po ukupnom procentu su korisnici keš kredita jer 13 odsto anketiranih ima upravo tu vrstu zaduženja.

Treba vam gotovina? Evo kako da vas što manje košta


Slede refinansirajući krediti, poslednji na listi sa značajnijim procentom, sa osam odsto.

Ako ne možete da plaćate skupe rate ovde potražite rešenje

Dakle, grubo odgovore možemo podeliti u dve grupe - one koji razmišljaju o velikoj investiciji poput rešavanja stambenog pitanja i one koji samo traže način da popune rupe u sopstvenom budžetu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Svi ostali tipovi kredita očigledno su mnogo manje atraktivni posetiocima Kamatice. Tako je tek svaki 25 podigao kredit za kupovinu automobila, svaki pedeseti potrošački kredit a samo je jedan od sto posetilaca iskoristio pozajmicu od banke kako bi renovirao svoju nekretninu.

Inače, zahvaljujući novom servisu Kamatica Market na portalu Kamatica građani Srbije sada mogu slati zahteve za kredite na veoma jednostavan i intuitivan način. Uz to, zahvaljujući ovoj platformi građani pre slanja zahteva mogu uporediti koliko bi ih kredit iste vrednosti koštao u različitim bankama i svoj zahtev poslati za najpovoljniji.

A evo i kako da uštedite novac koristeći Kamatica Market


Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nedozvoljeni minus dozvoljeni minus krediti za refinansiranje gotovinski krediti keš kredit potrošački krediti auto kredit stambeni kredit krediti banke klijenti banke klijent banke kamatica market kamatica

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana