Tekst objavljen: 11.03.2024 13:55        


Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović izjavila je danas da je Srbija na dnu lestvice kada je reč o ceni električne energije i gasa i da je cilj da to tako i ostane

"Nema razloga za poskupljenje struje i gasa"


Ona je naglasila i da su potpuno netačne informacije koje su se u prethodnom periodu plasirale u javnost, a to je da će doći do novog poskupljenja i da se ono odlaže zbog novih izbora ili blage zime.

„Nema ni jednog razloga za poskupljenje cene električne energije i gasa”, rekla je Đedović Handanović gostujući na TV Hepiju i podsetila da je i sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) u novembru 2023. u razgovorima zaključeno da nema potrebe da cene tih energenta budu povećane u maju ove godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ono na čemu Srbija mora da nastavi da radi, prema rečima ministarke je reforma energetskog sektora, pre svega Elektroprivrede Srbije (EPS) čije je restrukturiranje započeto i i treba da se završi do maja, prenosi Tanjug.

Kako je naglasila neophodno je i da se nastavi i sa profesionalizacijom energetskih, ali i ostalih javnih kompanija. „EPS je jedan tenk kojem treba neko vreme da se pokrene i ne možete nagle poteze da pravite, jer svaka nagla akcija može na kratak rok možda da ima dobit, ali dugoročno ne”, rekla je ministarka. Ona je najavila i da će u naredne dve nedelje da bude završena aplikacija da preko mobilnog telefona građani mogu da vide potrošnju i plate svoj račun za električnu energiju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
cena struje cena gasa poskupljenje struje poskupljenje gasa dubravka đedović

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana