Zvanični kurs Evra za dan 19.01.21. :: 117.5792 rsd
Tekst objavljen: 28.10.2013 11:15        


Sledeći put kada se zateknete u "mrzim ponedeljak" raspoloženju, delujte brzo i prijavite se za posao. U najboljem slučaju imaćete vremena za pripremu, jer, kako istraživanja pokazuju, poslodavac će vas pozvati na razgovor upravo sledećeg ponedeljka.

Evo zašto je dobro da posao tražite ponedeljkom

U Americi čak 30 odsto ljudi, koji za novi posao apliciraju u ponedeljak, prolaze u sledeći krug razgovora. Najmanje uspešan dan za prijavu za posao je nedelje - tada svega 14 odsto prijavljenih prođe u sledeći krug.

Američki sajt Brajt.com automatski analizira preko 500.000 aplikacija za posao i 15 miliona oglasa, i preko detaljne analize došli su do ovih podataka.

Prijave za posao najviše se pregledaju utorkom, a najmanje nedeljom. Poslodavci pristigle CV-jeve pregledaju u toku radne nedelje, dok vikendom time ne žele da se bave.

Zašto oni koji se za posao prijave u ponedeljak bolje prolaze - nikome nije jasno, ali izgleda da poslodavci misle da su ti ljudi "vredniji i pouzdaniji" i samim tim dobra prilika.

Sajt Brajt.com kaže da kada predate svoj CV ranije, poslodavac ima vremena da porazgovara sa svojim kolegama o vama, ali i da zakaže sastanak već iste nedelje.

Oni koji se prijavljuju kasnije imaju veće šanse da se izgube negde između poslova i da se njihova prijava "gurne" sa strane.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
ponedeljak posao traženje posla oglasi za posao konkurs za posao intervju za posao razgovor za posao

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana