Tekst objavljen: 30.04.2019 14:00        


Jedan od deset najčešćih razloga zbog kojih zaposleni mrze svoje radno mesto je nezadovoljstvo poslovnom karijerom koju nemaju hrabrosti da izmene.

Evo zašto mrzite svoje radno mesto

Tako je pokazala anketa objavljena na američkom sajtu Biznis Insajder zaposleni koji nisu ostvarili ono što su očekivali posle završenog školovanja i rade posao koji ih ne ispunjava osećaju se kao u zatvoru tokom radnog vreme. Zbog straha od gubitka posla oni nemaju hrabrosti da potraže novo radno mesto.

Jedan od razloga zbog kojeg zaposleni nerado odlaze na posao je i prevelika ili premala udaljenost radnog mesta od kuće. Osobe koje stanuju blizu radnog mesta imaju osećaj da ne mogu da se otarase posla ni kod kuće, dok oni koji predaleko žive od firme u kojoj rade imaju osećaj kao i da ne napuštaju radno mesto. Osobe koje su previše vezane za posao i čitav život podređuju karijeri ne mogu da se opuste van posla koji vremenom počinju da mrze.
Drugi razlog zbog koga se zaposleni osećaju izfrustrirano na radnom mestu je pogrešan izbor profesije. Naklonjeni umetnosti koji su se školovali na primer za pravnika iz finasijskih razloga osećaju se promašenim a posao koji obavljaju nema nikakvog smisla za njih.

Zaposleni koji na poslu osećaju da ne koriste većinu svojih potencijala takođe mrze svoje radno mesto.

Osobe koje obavljaju posao koji za njih nema nikakvog smisla osećaju se takođe isfrustrirano.Takve osobe imaju osećaj da im je dodeljen posao tek da bi nešto radili za vreme radnog mesta i osećaju se krajnje beskorisnim.

Zaposleni koji posao doživljaju kao svakodnevnu obavezu takođe mrze svoje radno mesto. Čak i omiljeni hobi ukoliko postane deo obavezne svakodnevnice postaće odbojan, smatraju autori studije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Jedan od razloga frustracije na radnom mestu je i osećaj zaposlenih da ništa nije pod njihovom kontrolom. Osobe koje imaju neprestani osećaj da obavljaju radne zadatke koje im neprestano dodeljuju nadređeni i da ništa ne zavisi od njih takođe se osećaju nesrećnim na radnom mestu.

Osobe koje previše rade i koje su primorane da uvek budu dostupne klijentima, poput psihologa ili advokata, često osećaju prezasićenost poslom i nije redak slučaj da počinju da ga mrze zbog želje za slobodnim vremenom.

Zaposleni čije radno mesto ne pruža nikakvu sigurnu perspektivu niti mogućnost napredovanja odlaze veoma nevoljno na posao.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
posao radno mesto karijera radnici nezaposleni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana