Tekst objavljen: 22.02.2023 16:50        


Juče smo pričali o dobrim kreditima, a danas o ovima koji su možda...pa, malo manje dobri

Možda bi bilo bolje da još jednom razmislite pre nego što uzmete neki od ovih kredita


U našem jučerašnjem savetu smo se osvrnuli na to kada je dobro ili korisno podići kredit od banke, a kredite koji smo pomenuli tada nazvali smo "dobrim kreditima". Ukoliko vas zanima tema, možete više pročitati na ovom linku.

Pošto smo juče pričali o "dobrim kreditima", danas ćemo da okrenemo list i pričamo o "lošim kreditima", tj. onima koji nam možda ne donose neku dodatnu vrednost, kao što je slučaj sa kreditima iz naše prethodne analize. 

Naravno, napominjeno da i krediti koje smo pomenuli u prethodnom tekstu mogu da budu loši krediti, ako se ne odaberu kako treba i ako vam stvaraju više problema nego rešenja. Takođe, čak i ovi koje spominjenom danas mogu da budu "dobri krediti" ukoliko ih iskoristite na najbolji mogući način i, ne manje važno - ako izaberete povoljnu opciju.

Ali, da se vratimo na priču: prema našem mišljenju, u dobre kredite spadaju stambeni, studentski i biznis krediti.

Sa druge strane u ove druge, uslovno da ih nazovemo "loše" kredite spadaju:

  • auto krediti

  • kreditne kartice

  • lizing

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Krenimo redom:

Auto krediti - auto može biti potreba, ali može biti i luksuz. U oba slučaja, kada kupite auto vi nećete moći da povratite novac koji ste uložili u njega, jer cena automobila uvek pada (postoje i neki izuzeci, na primer neki baš nesvkidašnji model). 

Ipak, da li vredi dati sve pare samo da biste imali, na primer, najnoviji "porše" i da posle toga morate da jedete samo prženice do kraja meseca, jer vam sav novac odlazi na kredit? Razmislite.

Kreditne kartice - ovo su najskuplji bankarski proizvodi, čije nam korišćenje banke dobro naplate. Da li vam zaista trebaju? Prosudite sami.

Lizing - kao vrsta ugovornog, tj. kreditnog odnosa, lizing zna da bude dosta skup i neisplativ, naročito za fizička lica.

Još jednom da ponovimo: podelu na "dobre" i "loše" kredite smo napravili isključivo na osnovu toga koliko takvi krediti mogu da vam koriste. Krajnja odluka je naravno na vama, a ako neki od ovih kredita koje smo pomenuli u današnjem tekstu vama donosi korist ili vam rešavanja finansijski problem (a pritom ne pravi novi) - iskoristite ga.

Ako vam je potrebna pomoć za pronalazak najpovoljnijeg keš kredita, kredita za refinansiranje ili stambenog kredita, Kamatica savetnik je pravo rešenje za vas.

Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
svi krediti svi krediti na jednom mestu sve o kreditima sve o kreditima na jednom mestu kreditni savetnik potreban mi je kredit hoću kredit najbrže do kredita najlakše do kredita kamatica savetnik auto krediti kreditne kartce lizing sve banke na jednom mestu sve banke u srbiji ponude svih banaka keš krediti krediti za refinansiranje stambeni krediti dobri krediti loši krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana