Tekst objavljen: 01.02.2023 16:55        


Mnogo je dilema kada je u pitanju podizanje stambenih kredita kod banaka. Da li ući u celu priču oko kupovine stana na kredit ili ipak čekati dok se situacija ne "smiri"? Danas pokušavamo da damo odgovor na tu dilemu

Kako treba birati stambeni kredit u 2023. godini?


Da li treba odustati od kupovine stana zbog toga što čitamo ili čujemo o povećanju rata kredita, rastu euribora i ostalim stvarima koje nam deluju poprilično neizvesno i kao potencijalni problem kada počnemo da otplaćujemo kredit.

Ove dileme se često javljaju kada planiramo kupovinu stambenog kredita u 2023. godini. Međutim, da li je sve ovo zaista nešto što treba da nas odvrati od toga da imamo naš krov nad glavom?

Možda treba razmisliti još jednom: da li sve navedene stvari trebaju da nas uplaše ili možda postoji neko rešenje?

Rešenje, naravno, postoji. 

Ukoliko ste odlučili da kupite stan, a to jedino možete da uradite sa pozajmicom od banke (dakle, ako nemate drugi izvor za tako veliku količinu novca), onda imate dva izbora.

  • Stan manje kvadrature od one koju ste prvobitno planirali

  • Stambeni kredit sa povoljnijim uslovima

Ukoliko se odlučite za manji stan od onog koji ste prvobitno planirali, onda je logika da će vam za manji stan trebati i manji kredit u odnosu na onaj koji ste prvobitno planirali. Naravno, ovo je pod uslovom da, primera radi ne kupujete manji stan u centru grada, a prvobitno ste planirali veći stan negde na periferiji.

Manji iznos kredita, znači i manju mesečnu ratu, što je svakako olakšica za vaše lične finansije na duži period.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ovo sve može da zvuči kao poprilično očigledna stvar, ali je činjenica da svi mi često previdimo stvari koje su nam takoreći "ispred nosa".

Ipak, ne morate da idete na opciju manjeg stana, ukoliko uspete da pronađete povoljnu ponudu za stambeni kredit. U situaciji kada svi koji imaju kredite sa varijabilnom kamatnom stopom strahuju zbog promena u visini euribora, onda možda treba razmisliti o stambenom kreditu sa fiksnom kamatnom stopom. Takođe, treba obratiti pažnju i na mogućnost kombinovane kamatne stope, a zašto to može da bude dobra opcija, objasniće vam naš Kamatica savetnik.

Dakle, kao što smo rekli - rešenje za kupovinu stana postoji. I, ako to stvarno želite - onda ne treba odustajati.

A ako vam treba rešenje u potrazi za najpovoljinijm keš kreditom, kreditom za refinansiranje ili stambenim kreditom, Kamatica savetnik je najbolje rešenje za vas.Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja

Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
varijabilna kamatna stopa fiksna kamata kredit za refinansiranje keš krediti stambeni kredit hoću kredit kreditni savetnik najlakše do kredita najbrže do kredita sve banke u srbiji sve banke na jednom mestu ponuda svih kredita sve o kreditima na jednom mestu sve o kreditima svi krediti na jednom mestu svi krediti kombinovana kamatna stopa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana