Tekst objavljen: 17.01.2023 15:15        


Pojedini uslovi za podizanje stambenog kredita zavise od banke do banke, ali ima i nekih koji su isti svuda, da ne kažemo "univerzalni"

Ovo su uslovi koje će vam postaviti svaka banka ako aplicirate za stambeni kredit


Sigurno ste nekad čuli onu rečenicu koja kaže da uslovi za apliciranje za kredit nisu uvek isti i da se menjaju od banke do banke.

Čak smo i mi na Kamatici mnogo puta ponovili tu tvrdnju koja i dalje važi: konkretni uslovi za podizanje određenog kredita mogu da variraju (što najčešće i jeste situacija) od jedne do druge banke. Situacija je ista bez obzira da li je reč o keš kreditima, kreditima za refinansiranje ili stambenim kreditima.

Međutim, pored ovih, nazovimo ih varijabilnih uslova, postoje i oni koji se ne menjaju (njih možemo u ovom tekstu da zovemo "fiksni" uslovi).

Pošto danas govorimo o stambenim kreditima, u nastavku vam donosimo ove fiksne uslove za sve koji žele da apliciraju za stambeni kredit.

Kada želite da podignete stambenu pozajmicu od banke, bankari će vam u ogromnoj većini slučajeva gotovo izvesno tražiti da ispunjavate sledeće:

  • da ste stalno zaposleni - u bankarskom rečniku ovo znači da ste u vašoj firmi zaposleni na neodređeno minimum godinu dana bez prekida do dana kada aplicirate za kredit
     
  • da su vam mesečna primanja minimalno 33 hiljade dinara - ovde moramo da napomenemo da minimalna zarada koju će vam banka tražiti zavisi od iznosa kredita

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


  • dobar izveštaj iz Kreditnog biroa - ovaj izveštaj treba da pokaže da ste u Kreditnom birou "čisti", tj. da nemate nikakvih dugovanja. U suprotnom - ništa od kredita
  • da imate minimum 21 godinu i da u trenutku isplate poslednje rate kredita nemate više od 70 godina starosti
Kada ispunite ova četiri opšta uslova, banke će vam sigurno postaviti još neke koji su malo više specifični, tj. zavise od banke do banke. Kada vam kredit bude odobren, njegova mesečna rata ne sme da optereti vaša mesečna primanja više od 60 odsto.


Ukratko to su osnovni uslovi u slučaju da želite da aplicirate za stambeni kredit. Ukoliko vam je potrebna pomoć da pronađete najpovoljniji stambeni kredit, keš kredit ili kredit za refinansiranje, Kamatica savetnik je pravo rešenje za vas.


Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
hoću kredit kredit za minut najbrže do kredita najlakše do kredita svi krediti svi krediti na jednom mestu sve o kreditima sve o kreditima na jednom mestu kreditni savetnik stambeni krediti uslovi za kredit keš krediti krediti za refinansiranje sve banke u srbiji sve banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana