Tekst objavljen: 04.09.2019 12:55        


Prijava za posao koju pošaljete eljkom ima puno veće šanse od one koju pošaljete subotom, koja je najgori dan za prijavu za posao

Prijavu za posao uvek šaljite ponedeljkom

Prijava za posao je kao i svaki drugi email

Razmislite malo kako vi funkcionišete na početku nedelje, a kako na kraju? Mailove koje dobijete pri kraju nedelje, petkom ili subotom verovatno ćete ostaviti za sledeću nedelju jer ste već preumorni i jedva čekate vikend. A u ponedeljak ujutro vam dolaze već novi mailovi i postoji velika verovatnoća da one od prošlog petka nećete ni otvoriti.

To su rezultati webstranice Bright.com koja povezuje kandidate viših kvalifikacija sa poslodavcima. Imaju preko 6 miliona posetilaca mesečno i četvrta su online destinacija za traženje posla na svijetu. Do ovih saznanje došli su na temelju istraživanja pola miliona prijava za posao.

Utvrdili su da se najviše kandidata za posao prijavljuje na oglase utorkom, a svega 20% njih ima uspeha, odnosno dobija poziv na razgovor za posao. Najmanje ih se prijavljuje subotom, koja je i dan s najlošijim uspehom za kandidate.

Kandidati koji šalju svoje prijave ponedeljkom imaju najveće šanse za uspeh – 30% njih dobija poziv na razgovor za posao.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Dobrom pripremom protiv faktora koje ne možete kontrolisati

Prema nekim istraživanjima, bolje ćete proći na razgovoru za posao u jutarnjim satima, u odnosu na poslepodnevne sate. Ispitivači često žele imati određeni prosek za dan, tako da ako su kandidate tokom prvog dela dana dobro ocenili, kasnije kandidate će moguće lošije oceniti kako bi zadržali prosek.

Dodatno, ljudi koji rade u ljudskim resursima i posredničkim kompanijama su i sami desetkovani krizom i teško se nose sa ogromnim brojem prijava koje zaprimaju svakodnevno. Stoga su svoje veštine usavršili toliko da vaš CV dobija svega 6 sekundi za odluku idete li dalje ili ne.

U moru faktora koji nemaju veze s vama i vašim sposobnostima jedino što možete napraviti je pripremiti se na najbolji mogući način: istaknuti rezultate u biografiji i pripremiti se na najčešća pitanja na razgovoru za posao.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
slanje cv-ija posao traženje posla CV ponedeljak

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana