Tekst objavljen: 08.03.2022 16:05        


Profesorka Ekonomskog fakulteta Danica Popović rekla je da građani Srbije ne treba da budu zabrinuti da li će imati gas i naglasila da ona ne vidi nikakvu opasnost po Srbiju u tom smislu

"Srbija nije uopšte ugrožena što se tiče isporuke gasa"


Istakla je da predsednik verovatno neće podizati cene namirnica, budući da su izbori u aprilu.

Popović je u emisiji „Probudi se“ Nova S rekla da se dešava pozitivan trend da žene imaju veće plate, ali je istakla da se nekada u tome i „pretera“.

„Nekada na funkcije dolaze žene samo zato što su žene i ja se naravno zbog toga ne bunim. Klatno uvek ide tako, idemo iz krajnosti u krajnost“, rekla je Popović.

Ona je komentarisala i situaciju u Ukrajini za šta je rekla da će se tamošnja situacija reflektovati na "džep" građana Srbije, ali ne preterano.

"U Ekonomistu je izašao članak u kojem piše ko je najviše ugrožen ukoliko Rusija ne isporučuje gas, a mi se nalazimo u beloj zoni - uopšte nismo ugroženi. Francuska i Poljska su ugroženi, Nemačka posebno. Mi smo jedna mala zemlja, ali zaista sa tim nećemo imati problema", rekla je ona i dodala:

"Mi ćemo dobijati naftu i gas što je luksuz u odnosu na velike zemlje, a što se tiče poljoprivrede neće biti nikakvih loših stvari. Ne vidim nikakve opasnosti, ali vidim histeriju koja se stvara i kroz medije, pa ljudi razmišljaju da li da kupe suvi grašak koji nikada i nisu kupovali", istakla je Popović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Budući da su u aprilu izbori, na pitanje kako vlast može da zaustavi ove ekonomske tokove kako ne bi uticalo na njeno biračko telo, Popović nema dilemu.

"Vlast će da pita Srđana Bogosavljevića ili neku drugu agenciju za marketing pa će videti - ukoliko se narod mnogo preplašio onda će uticati. Nas poskupljenja mogu i da ne sačekaju, sve zavisi od politike zemlje. Što se tiče zamrzavanja cena, da sam predsednik ja do izbora ne bih dirala cene, a verovatno neće ni on", jasna je Popović.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rat u ukrajini 2022 danica popović izbori cena gasa gas

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana