Tekst objavljen: 06.07.2016 14:37        


Ekonomista Stojan Stamenković savetovao je danas građanima da menjaju navike i da počnu da štede u dinarima. Govoreći o Bregzitu i kolebanju valuta, Stamenković se osvrnuo i na zadužene u švajcarskim francima, kojima je, kako je podsetio, tadašnji guverner NBS Radovan Jelašić savetovao da ne uzimaju te kredite.

 Građani, štedite u dinarima

"Ali su ti krediti bili popularni, kao na ruletu", rekao je on na predstavljanju poslednjeg broja Makroekonomskih analiza i trendova (MAT) u Privrednoj komori Srbije.

Stamenković je naveo da u Srbiji ima oko 22.000 stambenih kredita u švajcarskim francima, ali je 18.000 zaduženih, budući da su mnogi uzimali i po dva takva zajma.

Na osnovu toga, Stamenković podvlači da nisu svi sirotinja, ali su se neki odlučivali za protest umesto za konverziju kredita u evro.

Prema njegovim rečima, verovatno su vođeni time što je Hrvatska dala tu mogućnost, ali je ta zemlje zato povećala deficit budžeta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

 1. User image
  pistalo 06.07.2016 14:58

  Gospodine,a ko je po vama država.Institucija za sebe
  ili za gradjane.Zar se i taj dug neračuna kao deficit budžeta.
  Na kraju zar država nisu gradjani koji u njoj žive ili
  tamo neki budi bog snama.Vi veliki ekonomski stručnjaci ste
  i doveli državu tu gde je i nikom ničta.Važno je da se priča.

 2. User image
  Dejan 07.07.2016 9:07

  Zasto ne kazete da su osim Hrvatske SVE ostale zemlje resile probleme kredita u Francima, a da je Srbija JEDINA zemlja na svetu koja taj problem nije resila. Drzava je dozvolila da strane banke doslovno opljackaju i uniste zivote preko 100000 ljudi!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
štednja građana štednja u dinarima dužnici u švajcarcima

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana