EUR 118,15 USD 101,60 CHF 102,37

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 20.06.18. :: 118.1411 rsd

Tekst objavljen: 16.08.2017 11:03        


Srbija je ispunila poslednji uslov za odobrenje akreditacije za pretpristupne fondove Evropske unije za ruralni razvoj (IPARD), izjavio je Branislav Nedimović.

Adaptacija zgrade kočila IPARD, očekujemo EU novac

Ministar poljoprivrede obavestio je zamenika šefa Delegacije Evropske unije u Beogradu Oskara Benedikta da je adaptacija zgrade Uprave za agrarna plaćanja završena, što je poslednji od četiri uslova za odobrenje akreditacije za pretpristupne fondove EU za ruralni razvoj (IPARD). Nedimović je istakao i da su "načinjeni maksimalni napori u cilju otklanjanja svih blokirajućih faktora, zbog čega očekuje da se do kraja godine raspiše i prvi poziv za sredstva iz IPARD fondova", saopštilo je Ministarstvo.

Kako je navedeno u saopštenju, nadležni organi Evropske komisije počeli su da sprovode i eksternu reviziju.

Povodom uspostavljanja sistema rada Direkcije za nacionalne referentne laboratorije, Nedimović je izjavio da su na tom projektu otklonjene sve prepreke za početak rada laboratorije za ispitivanje kvaliteta mleka i da se njeno otvaranje očekuje u decembru.

Nedimović je u prethodnom periodu, i u Beogradi i Briselu više puta razgovarao sa evropskim zvaničnicima o korišnjenju sredstava iz IPARD fondova.

Ranije je saopšteno da Srbija ne ispunjava uslove za korišćenje pretpristupnih fondova za poljoprivredu IPARD, a da jedan od uslova za dobijanje akreditacije za to jeste i osposobljavanje Uprave za agrarna plaćanja.

Srbiji je dodeljeno 175 miliona evra za period 2014-2020. u okviru IPARD II programa namenjenog poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
fond IPARD Srbija