Tekst objavljen: 14.01.2016 15:33        


Air Serbia je proširenjem kod-šer sporazuma sa aviokompanijom Airberlin uspostavila vazdušnu vezu između Beograda i SAD sa samo jednim presedanjem, saopštio je danas srpski avioprevoznik. 

Air Serbia ulazi na tržište SAD sa kompanijom Airberlin

Air Serbia će po tom sporazumu dodeliti svoju oznaku na 28 nedeljnih letova koje Airberlin obavlja između svojih čvorišta u Berlinu i Diseldorfu i tri značajna grada u SAD - Njujorka, Čikaga i Majamija.

Karte za ove kod-šer letove će moći da se kupe od 15. januara za putovanja počev od 1. februara putem sajta airserbia.com, poslovnice aviokompanije Air Serbia i Airberlin, kao i putničkih agencija.

"Veoma nam je drago što učvršćujemo naše partnerstvo sa avio-kompanijom Airberlin, čime našim gostima pružamo mogućnost pogodnih transatlantskih kod-šer letova između SAD i Srbije, preko Nemačke", rekao je generalni direktor Air Serbia Dane Kondić.

Kako kaže, ovaj čin predstavlja istorijski povratak JU oznake na tržište SAD, što je ključni deo naše strategije razvoja mreže linija i priprema za uspostavljanje direktnih letova za Njujork, koji će se od juna meseca obavljati pet puta nedeljno.

"Kod-šer letovi do Njujorka će dopunjavati našu direktnu liniju, omogućavajući time veći izbor, veću fleksibilnost i svakodnevne veze sa ovom velikom metropolom sa više od 20 miliona stanovnika", kazao je Kondić.

Sporazum, takođe, pokriva letove ka Čikagu, najvećem gradu srpske dijaspore u SAD i Majamiju, popularnoj destinaciji, poznatoj širom sveta po plažama, kulturnom i noćnom životu, dodao je on.

"Naši kod-šer letovi sa aviokompanijom Airberlin, koja je takođe član grupacije Etihad Airways partners, odličan je primer kako nam partnerstva omogućavaju da u jednom potezu proširimo domet naše mreže, pojačamo prisustvo brenda Air Serbia i povećamo mogućnost konekcija za putnike u vazdušnom saobraćaju", naveo je Kondić.

Air Serbia će uvesti redovne dugolinijske letove ka Njujorku u junu 2016. godine, čime će posle 24 godine ponovo povezati srpsku prestonicu sa SAD i otvoriti značajan novi vazdušni most za region Balkana. Air Serbia je počela sa radom kao nacionalni avioprevoznik Srbije u oktobru 2013. godine.

Letove obavlja do 39 destinacija u Evropi, na Mediteranu i Bliskom istoku sa svog matičnog Međunarodnog aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, kako u putničkom tako i u teretnom saobraćaju.

Air Serbia, takođe, nudi dugolinijske letove do Azije, Australije, Severne i Južne Amerike, u saradnji sa kod-šer partnerima i sa kompanijom Etihad Airways, svojim akcionarom sa 49 odsto vlasničkog udela.
Srpski avioprevoznik ima flotu koju trenutno čini 14 uskotrupnih i šest turboelisnih aviona.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Maljkovic 15.01.2016 11:53

    Zaboravih : Etihad je suvlasnik Air Srbije. Imaju udeo od 49%

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Air Serbia Etihad Airways direktni letovi za usa aviotransport

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana