Tekst objavljen: 22.10.2015 16:13        


Američki investicioni fond Apolo dao je ponudu od 1,2 milijarde evra za kupovinu 58 odsto kapitala Telekoma Srbije, objavile su danas "Novosti". Prema saznanjima tog lista, plan je da Apolo kupi srpskog teleoperatera, "sredi" stanje u kompaniji, a nakon dve godine proda nemačkom Dojče telekomu.

Američi fond Apolo ponudio 1,2 mil evra za Telekom

Srpska država očekuje da bi od prodaje većinskog paketa akcija u Telekomu mogla da zaradi oko 1,5 milijardi evra, a cena bi eventualno mogla da bude niža do 1,4 milijardi evra.

Na konačnu cenu uticaće socijalni program koji je usaglašen, a očekuje se da ga potpiše premijer Srbije.
Taj socijalni program će, kako saznaju Novosti u Vladi Srbije, biti "težak" oko 80 miliona evra, a sa pripadajućim porezima i drugim nametima mogao bi da dostigne cifru od 200 miliona evra.

Kupac Telekoma njime bi se obavezao da prvih šest meseci ne otpusti nijednog radnika.
Kako navodi list, narednih pola godine svako ko se prijavi za dobrovoljni odlazak sa posla mogao bi da računa na 1.000 evra po godini staža, dok onima koji radno mesto napuste u drugoj i trećoj godini, sleduje 750 evra po godini staža.

Novosti pišu, da se pored američkog fonda Apolo, kao ozbiljni kandidati za kupovinu Telekoma Srbije pominje i ruski operater koji je takođe ponudio cenu veću od jedne miljarde.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
američka kompanija prodaja Telekoma Telekom Srbija ruska kompanija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana