Tekst objavljen: 10.08.2015 10:35        


Atina se nada da će najkasnije do utorka, 11.avgusta, okončati pregovore sa međunarodnim kreditorima o trećem paketu finansijske pomoći Grčkoj, saopštili su grčki zvaničnici. "Uloženi su napori da se pregovori okončaju do ponedeljka uveče ili utorka ujutru", rekao je zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman.

Atina se nada dogovoru najkasnije do utorka

Grčki zvaničnici su ranije saopštili da očekuju da se sporazum nađe pred parlamentom do 18. avgusta.
Atina i njeni medunarodni poverioci nastavili su ranije danas pregovore o trecem paketu finansijske pomoci.

Grčki ministri finansija i ekonomije Euklid Cakalotos i Jorgos Statakis nastavili su pregovore s prestavnicima Evropske centralne banke, Međunarodnog monetarnog fonda i Evropskog stabilizacionog mehanizma o novom paketu pomoći.

Britanska agencija navodi da Atina žuri da završi sporazum o novom programu o približno 86 milijardi evra do utorka, kako bi dobila prvu tranšu do 20. avgusta, kada se suočava sa plaćanjem duga Evropskoj centralnoj banci.

Ukoliko nacrt memoranduma o razumevanju i ponovljena analiza održivosti grčkog duga budu spremni po planu u utorak, očekuje se da će ih grčka vlada i parlament odobriti do četvrtka, što bi otvorilo put za sednicu ministara finansija evrozone u petak.

Frans pres izveštava da Grčka i njeni poverioci vode "intenzivne razgovore" tokom ovog vikenda o novom programu za oporavak grčke privrede pre nego što ta prezadužena zemlja bude morala da plati 3,4 milijarde evra ECB 20. avgusta.

Francuska agencija navodi da evropski zvaničnici izjavljuju da još ostaju neke tačke spoticanja uprkos načinjenom napretku.

AFP prenosi i pisanje "Frankfurter Allgemeine Zeitung" u izdanju za nedelju da nacrt memoranduma o reformskim obavezama na 27 strana grčka vlada mora potpisati ovog vikenda da bi novi program bio odobren do 20. avgusta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
grčka ekonomija Grčka dogovor sa mmf paket pomoći

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana