Tekst objavljen: 19.06.2015 11:02        


Grčka radi na tome da vanredni samit lidera evrozone zakazan za ponedeljak bude uspešan, u vreme kada Atini ostaje sve manje vremena za postizanje sporazuma sa kreditorima i izbegavanje bankrota. "Nadamo se da će konačni pregovori biti održani na visokom političkom nivou i radimo na tome da samit bude uspešan", saopšteno je danas iz kancelarije grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, prenosi agencija Frans pres.

Atina:Radimo na tome da samit bude uspešan

Predsedavajući EU Donald Tusk sazvao je sinoć vanredni samit lidera evrozone za ponedeljak u nastojanju da reši grčku krizu nakon što je jučerašnji sastanak završen bez rezultata.

Centralna banka Grčke je ove nedelje upozorila da bi Grčka mogla da izađe ne samo iz evrozone, već i iz EU ukoliko ne uspe da postigne sporazum sa kreditorima.

Banka Grčke upozorava da bi, u slučaju izlaska iz evrozone, Grčku pogodila duboka recesija uz dramatičan pad prihoda i skok nezaposlenosti. "Iz tih razloga čvrsto verujemo da je sporazum sa kreditorima istorijski imperativ i da ne možemo sebi da dopustimo da ga ignorišemo", navodi banka.

Postojeći program međunarodne pomoći Grčkoj ističe 30. juna, pa Atini ne ostaje još mnogo vremena da pokuša da nađe zajednički jezik sa kreditorima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Grčka grčka ekonomija grčka kriza Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) sporazum

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana