Tekst objavljen: 21.05.2014 16:18        


Banke u Srbiji pripremaju olakšice za građane i firme pogođene poplavama, a Udruženje banaka Srbije bi u petak trebalo da donese preporuke o tome.

Banke spremaju olakšice za ugrožene građane Srbije

Rajfajzen banka u Srbiji najavila je da će olakšati otplatu kredita klijentima pogođenim poplavama u Srbiji i da će ponuditi kredite za sanaciju posledica poplave u kojima će se odreći zarade.

U Narodnoj banci Srbije (NBS) nisu mogli da kažu da li će davati preporuke bankama kako da olakšaju otplatu kredita onima koji su pogođeni poplavama, kao ni da li će određenim monetarnim merama banke biti stimulisane da to čine.
- Što se tiče uslova za nove kredite za građane sa ugroženih područja, ponudićemo ih sa povoljnijim uslovima koji neće sadržati zaradu za banku - rekli u Rajfajzen banci.

Kredi agrikol banka u Srbiji najavila je da svojim klijentima sa ugroženih područja omogućiti da od tri do šest meseci obustave otplatu dospelih rata.

U Sosijete ženeral banci pripremaju plan i rade na pronalaženju najboljih modaliteta za pomoć klijentima pogođenim poplavama, rekao je direktor Direkcije za rad sa stanovništvom Sosijete ženeral banke Dejan Vučinić.

Erste Banka priprema dodatne vidove podrške ugroženom stanovništvu i u toku je formiranje baze klijenata sa ugroženih područja koji imaju kreditne obaveze u banci. Kako su rekli u Erste banci, istovremeno se od klijenata prikupljaju informacije o tome koji vid podrške bi im najviše značio.

Vojvođanska banka razmatra mogućnosti i načine da pomogne i olakša buduće funkcionisanje i poslovanje svojim klijentima i firmama koje su pogođene ili oštećene u poplavama, naveli su u toj banci i najavili da će o olakšicama odlučivati narednih dana.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banke bankarsko tržište bankarski sektor klijent banke klijenti banke poplave

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana