Tekst objavljen: 05.10.2015 13:12        


Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić najavio je danas da bi od novembra još veći broj socijalno ugroženih potrošača nego do sada mogao da računa na besplatnu struju i gas. Antić je kazao da se priprema nova uredba o energetski zaštićenim potrošačima čije se usvajanje očekuje do kraja oktobra i koja bi trebalo da počne da se primenjuje od novembra.

Besplatna struja za veći broj socijalno ugroženih

On je rekao da će veći broj socijalno ugroženih stanovnika moći da aplicira za tu pomoć države i dodao da će moći da se prijave socijalno ugrožene kategorije, zdravstveno ugroženi potrošaci i korisnici tuđe nege i pomoći.

Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše to što je Ustavni sud nedavno proglasio neustavnom tu uredbu, Antić je rekao da se to odnosi na staru uredbu koja je na snazi već nekoliko godina i da se zbog toga rade izmene te uredbe.

On je precizirao da starom uredbom nije bilo definisano rešenje pitanja žalbi potrošača.
"Mi ćemo to pitanje rešiti novom uredbom i pokušati da povećamo prava za određene socijalne kategorije", kazao je Antić novinarima posle skupa o restrukturiranju EPS.

Građani, odnosno domaćinstva koja steknu status energetski zaštićenog kupca imaju pravo da, u zavisnsoti od broja članova domaćinstva, besplatno potroše između 120 i 250 kilovata mesečno, odnosno tokom grejne sezone od 35 do 75 kubnih metara gasa mesečno.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
socialno ugroženi jeftinija struja socialna kategorija cena struje potrošači

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana