Tekst objavljen: 02.11.2017 13:55        


Rebalans budžeta, utvrđivanje zona i visina poreza na imovinu, glavne su teme naredne sednice Skupštine grada, koja će se održati sledećeg utorka.

BG prekraja zone, biće i veći porez

Pred gradskim odbornicima je i šest planova detaljne regulacije, a diskutovaće se i o finansijskim izveštajima dvadeset javnih preduzeća za 2016. godinu.

“Zone na osnovu kojih se obračuva porez na imovinu, trebalo bi da budu delimično korigovane. Zbog toga će doći i do određenih korekcija za građane koji žive u tim kvartovima. Konkretno, povećanje ili smanjenje osnovice poreza na imovinu neće biti veće od dva odsto”, kaže Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada za Večernje novosti.

Rebalansom budžeta, grad neće uzimati profit javnih preduzeća. Prihodi grada nisu smanjeni, a razlika će ostati javnim preduzećima.

“Oko 1,06 milijardi ostavljamo javnim preduzećima za investiciona ulaganja”, objašnjava Nikodijević, naglasivši da je rebalansom budžeta odvojeno i 750 miliona dinara da se prevremeno otplate rate nepovoljnih kredita.

Prvi čovek gradskog parlamenta kaže da su se konačno stekli uslovi da se kupi neophodna oprema za "Arenu". U najveću sportsku salu u ovom delu Evrope biće investirano oko 50 miliona dinara.

Kao i svake godine, moraće da se dotira GSP. Gradski prevoznik dobiće 835 miliona dinara za bolje funkcionisanje saobraćaja.

Na osnovu poreza na dohodak građana premašen je plan za oko 600 miliona dinara i to zahvaljujući zapošljavanju i povećanju plata. Za obnavljanje asfalta izdvojeno je dodatnih 300 miliona, koliko će dobiti i opštine za svoje projekte. Za čišćenje divljih deponija odvojeno je dodatnih 19 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Dragana Šarac Petrović 07.11.2017 19:19

    Poštovana gospodo .Mene interesuje jedno.Do sada mi je za porez na vikendicu u Ležimiru-SM dolazilo 1200 din.sada je stigao račun 3800 din.iz kog razloga je višeod troduplo dignut račun za plaćanje.Drugo pitanje zašto nema obrazloženje već samo uplatnica da se plati do 2017 kraja god.očekujem vaš odgovor i kome da se obratim da mi objasni ako vi niste za to nadležni.več sam zvala dva puta u BG zbog pogresne uplatnice mami śto stiže,išla sam u SM da ispravim medjutim i dalje stiže ista pogrešna uplatnica za zemlju koja nepostoji na ime mog oca koji je umro pre 25 god.unapred hvala

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vlasnivi stanova porez na nekretnine veći porez oporezivanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana