Zvanični kurs Evra za dan 01.12.20. :: 117.5773 rsd
Tekst objavljen: 29.11.2013 8:45        


Tečni naftni gas, popularni auto-plin, ponovo je poskupeo u proseku za 1,5 dinara na većini benzinskih stanica u Srbiji. TNG se u četvrtak prodavao u rasponu od 84,5 do 86,90 dinara za litar, mada je na nekim, manjim punionicama dostigao i cenu od 87,50 dinara za litar.

Blago srpskim vozačima, auto-gas opet poskupeo

Auto-gas je početkom septembra koštao ispod 70 dinara za litar, a poskupljenje „naftaši“ pravdaju „redovnim zimskim usklađivanjem“ jer je ovaj derivat takozvano „sezonsko gorivo“ zbog različitog odnosa propana i butana u smeši u zavisnosti od temperaturnih uslova.

BENZIN JEFTINIJI

Bora Tatić objašnjava i da je cena benzina od 95 oktana krenula naniže poslednjih dana za dinar i po, na 148,50, jer je potražnja manja, a da se „naftaši“ trude da gubitak na jednom derivatu kompenzuju zaradom na drugom.
- Uz „sezonski faktor“ na skok cena utiče i stanje na tržištu. TNG je poskupeo svuda u velikoprodaji i jasno je da će i u malopradaji cene automatski ići nagore - objašnjava Bora Tatić, zamenik predsednika Privatnih benzinskih satnica Srbije.

TNG je u velikoprodaji NIS u septembru koštao 125,83 dinara za kilogram, a u četvrtak je Naftna industrija Srbije, u svom veleprodajnom cenovniku, ispisala novu cenu od 142,73 dinara za kilogram.

Vozači koji koriste za pokretanje svojih automobila TNG, a kojih po procenama ima oko 300.000, najverovatnije će od januara plaćati još skuplji TNG zbog uvođenja novih akciza.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
vožnja vozači gas poskupljenje gasa cena gasa TNG

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana