Tekst objavljen: 04.03.2016 11:03        


Grčki ministar finansija Euklid Cakalotos okrivio je juče da Međunarodni monetarni fond (MMF) za odlaganje revizije o grčkom poštovanju uslova iz međunarodnog programa pomoći. 

Cakalotos okrivio MMF za odlaganje programa pomoći

Cakalotos je, u obraćanju grčkom parlamentu, rekao da su stavovi Atine i njenih evropskih kreditora veoma bliski, ali da MMF, koji je takođe učestvovao u paketima pomoći Grčkoj od 2010. godine, vrši pritisak na Atinu da dodatno smanji penzije, prenosi agencija AP.

Grčki ministar finansija je naglasio da vlada neće prihvatiti dodatno smanjenje penzija, posle 11 takvih rezova od 2010. godine.

Pregovori na visokom nivou o reviziji grčkog programa pomoći otpočeli su u prvim danima februara, da bi ubrzo potom bili obustavljeni, podseća američka agencija.

Iz tog razloga, Cakalotos je izrazio zabrinutost zbog odlaganja, navodeći da je prilično optimističan u pogledu pronalaženja rešenja.

Cakalotos je, takođe, rekao da MMF vrši pritisak na evropske kreditore da preduzmu ozbiljnije akcije u cilju rešavanja problema ogromnog tereta grčkog duga.

Kako navodi AP, potrebno je da revizija bude zaključena kako bi Grčka dobila nova sredstva iz paketa pomoći i kako bi se otvorio put za pregovore sa kreditorima o smanjenju ogromnog duga.
Zvanična Atina je letos potpisala treći paket pomoći vredan 80 milijardi evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Grčka međunarodni paket pomoći dogovor Grčke i MMF

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana