Tekst objavljen: 04.10.2016 13:04        


Delegaciju Republike Srbije na redovnoj Godišnjoj skupštini Odbora guvernera Međunarodnog monetarnog fonda i Grupacije Svetske banke u Vašingtonu će predvoditi guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, koja je i guverner Republike Srbije u MMF-u, saopštila je danas Narodna banka Srbije (NBS). 

Delegacija Srbije na Godišnjoj skupštini MMF-a i SB

Godišnja skupština dve međunarodne finansijske institucije održava se od 4. do 11. oktobra, a delegaciju Srbije čine predstavnici Ministarstva finansija i Narodne banke Srbije.

Tokom boravka u Vašingtonu, delegacija Republike Srbije obaviće razgovore sa predstavnicima MMF-a o najnovijim makroekonomskim i fiskalnim kretanjima, monetarnoj politici i napretku ostvarenom u strukturnim reformama, u kontekstu sprovođenja aktuelnog trogodišnjeg stand-by aranžmana iz predostrožnosti.

Razgovori sa predstavnicima Grupacije Svetske banke će se voditi na temu postojećih projekata ove finansijske institucije u Srbiji, a takođe će se diskutovati o pripremi novih projekata podržanih aktuelnim finansijskim programom pod nazivom "Okvir za partnerstvo sa Republikom Srbijom za period 2016-2020".

Predstavnici Republike Srbije će tokom Godišnje skupštine učestvovati i na važnim konferencijama i imaće niz bilateralnih susreta sa visokim predstavnicima finansijskih institucija i velikih korporacija, kao i sa investitorima i drugim zainteresovanim partnerima.

Sastanci će, kako se dodaje u saopštenju, biti fokusirani na predstavljanje Republike Srbije kao poželjne investicione destinacije, ali i na informisanje o veoma pozitivnim makroekonomskim i fiskalnim rezultatima naše privrede, ekonomskom potencijalu i poboljšanim mogućnostima za ulaganje u Srbiju.

Guverner NBS-a Jorgovanka Tabaković će u okviru Godišnje skupštine, 4. oktobra učestvovati i na Konferenciji na visokom nivou o aktuelnim globalnim kretanjima u bankarskom sektoru, čiji je domaćin generalna direktorka MMF-a, Kristin Lagard.

Takođe, guverner NBS će 8. oktobra biti učesnik i Okruglog stola o ekonomskim izazovima u centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Evropi koji se prvi put u ovom formatu održava na inicijativu Pola Tomsena, direktora Odeljenja za Evropu u MMF-u.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
MMF nbs jorgovanka tabaković Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana